Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Εκεί που οι νόμοι ισχύουν για όλους.... Στην φυλακή ο άλλοτε θρύλος του τένις Μπόρις Μπέκερ!


Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών επειδή παραβίασε τους όρους της χρεοκοπίας του, κρύβοντας περιουσιακά στοιχεία και δάνεια αξίας 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να αποφύγει την πληρωμή των χρεών του.


Ο 54χρονος, πρώην νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017, χρωστώντας στους πιστωτές του σχεδόν 50 εκατομμύρια λίρες για ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών για το κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ο σχολιαστής του BBC, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, μετέφερε περίπου 390.000 λίρες από τον επαγγελματικό του λογαριασμό σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της πρώην συζύγου του Μπάρμπαρα Μπέκερ και της εν διαστάσει συζύγου Λίλυ Μπέκερ.

Επιπλέον, ο Μπέκερ δεν είχε δηλώσει το μερίδιό του σε ακίνητο αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών στην πόλη του Leimen της Γερμανίας, απέκρυψε ένα τραπεζικό δάνειο σχεδόν 700.000 λιρών και απέκρυψε 75.000 μετοχές σε μια εταιρεία τεχνολογίας, αξίας £66.000 .

Ο Μπέκερ – ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή δύο ετών με αναστολή για φοροδιαφυγή και απόπειρα φοροδιαφυγής ύψους 1,4 εκατομμυρίων λιρών στη Γερμανία το 2002 – κρίθηκε ένοχος στις 8 Απριλίου για τέσσερα αδικήματα του νόμου περί αφερεγγυότητας μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 2017.

Κάθε κατηγορία επέφερε μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών. Η δικαστής καταδίκασε τον έξι φορές πρωταθλητή Grand Slam σε 30 μήνες φυλάκιση, εκ των οποίων θα εκτίσει τους μισούς, στο Southwark Crown Court από σήμερα.

Αναφερόμενη στην προηγούμενη καταδίκη του Μπέκερ, η δικαστής είπε σήμερα το απόγευμα: «Δεν λάβατε υπόψη την προειδοποίηση και την ευκαιρία που σας δόθηκε με την αναστολή και αυτό είναι ένας σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας».


Καθώς οι αστυνομικοί τον συνόδευαν έξω από τη δικαστική αίθουσα, ο Μπέκερ ήταν κατακόκκινος και φαινόταν να δυσκολεύεται με την τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα. Η σύντροφός του Lilian De Carvalho Monteiro του έδωσε ένα φιλί πριν βγει έξω από το δικαστήριο.


Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μπέκερ είχε φτάσει νωρίτερα στο δικαστήριο μαζί με την de Carvalho Monteiroa, ντυμένος κομψά με κοστούμι και γραβάτα Wimbledon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου