Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ο δρόμος Πλατυγιάλι-Λαμία... (επιστολή αναγνώστη)


Η είδηση έρχεται από το συντονιστικό πολιτών Αγρινίου, για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο – Καρπενήσι - Λαμία και ενημερώνει τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσε απόφαση με ευρεία πλειοψηφία, στήριξης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου. Οι πολίτες εκεί διεκδικούν!!
(δες agriniostories.gr)

Απευθυνόμενος κυρίως στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος - που έτσι η αλλιώς θα κληθεί να τοποθετηθεί - αλλά και στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, καθώς επίσης και στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, παίρνω το θάρρος να καταθέσω προς όλους τους αρμόδιους φορείς, την ανάγκη συστράτευσης, την ανάγκη διεκδίκησης, ώστε αυτός ο δρόμος να μη σταματήσει στη Λαμία, αλλά να προεκταθεί μέσω γέφυρας στην Β. Εύβοια με προορισμό το λιμάνι του Μαντουδίου κι εν συνεχεία στη Χαλκίδα.



Ο δρόμος αυτός θα ενώσει τα δυο Ελληνικά Αρχιπελάγη, το Ιόνιο και το Αιγαίο, με απίστευτες προοπτικές για το μέλλον, θα ενώσει τα δυο σημεία του Ελληνικού ορίζοντα, Ανατολής και Δύσης. Θα μετατρέψει την B. Εύβοια και κυρίως το Μαντούδι σε πύλη εισόδου - εξόδου στο Ανατολικό Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και την Μέση Ανατολή. Θα ενώσει 5 μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, της Πάτρας του Πλατυγιαλιού, της Ν. Ιωνίας Βόλου, της Λαμίας και του Σχηματαρίου. Θα ενώσει μέσω εμβληματικής γέφυρας την Β. Εύβοια με τον Εθνικό άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Θα καταστήσει επιτέλους εφικτή την απρόσκοπτη πρόσβαση από και προς τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα, που τόση ανάγκη έχει το νησί μας. Θα ενώσει θα αναπτύξει και θα αναδείξει, με την βοήθεια του αεροδρομίου της Αγχιάλου, τους Παγκόσμια γνωστούς προορισμούς των Λουτρών Αιδηψού, του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου και τη Μονή των Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου, του περίφημου Απολιθωμένου Δάσους της Κερασιάς (αν αυτό αποκαλυφθεί) και του περιφρονημένου επι σειρά ετών Παλιρροϊκού φαινομένου του Ευρίπου.

Αναμφίβολα όλη η Εύβοια θα ενισχυθεί τουριστικά, θα ενδυναμωθεί το εμπόριο, θα ανοίξει δρόμους διάθεσης των αγροτικών μας προϊόντων από Ιστιαία και Μαντούδι, προς ανατολή και δύση. Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αποτρέψει αποτελεσματικά την μετανάστευση εξαιτίας της καταστροφής, θα προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον σε ενδιάμεσους τομείς, όπως κέντρων μεταφορών και διανομών, logistics.

Θα δώσει όραμα και ευκαιρίες στους νέους μας. Θα ενσωματωθεί στη υπόλοιπη Ελλάδα η παραγκωνισμένη Εύβοια, που έλαχε να την ανακαλύψουν οι αρμόδιοι μετά την καταστροφή του Αυγούστου, αγνοώντας τη συστηματικά επι σειρά ετών. Τέλος θα αντιληφθούν όλοι οι Ευβοιώτες ότι και το νησί μας έχει προοπτικές, ότι αξίζει κάτι παραπάνω. Ας αναδείξουμε την Εύβοια σε νησί που θα ενώσει δυο Θάλασσες και δυο Ηπείρους.



«Ω υπέρλαμπροι επιστήμονες και φωτοδότες, τι θα ήσασταν άραγε, αν δεν είχατε εμάς τους αμόρφωτους χωρικούς να μας φωτίζετε??».



Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να υιοθετηθεί από την επιτροπή ανασυγκρότησης, γιατί η προοπτική ενός μεγάλου και μακρόπνοου, αναπτυξιακού, Ολιστικού, Ανθρωποκεντρικού έργου, με προσανατολισμό στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν, είναι δυνατό να ανατρέψει τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς. Άλλωστε οι απαιτούμενες συντονιστικές συμμαχίες πολιτών, είναι πλέον δεδομένες και μας προσκαλούν εκ Δυσμών.



Ηγέτης, κύριοι αρμόδιοι φωτοδότες, ονομάζεται αυτός που χαράζει νέους δρόμους, εκεί που δεν υπάρχουν δρόμοι. Οι άλλοι, που βαδίζουν πάνω σε παλιές περπατησιές, ονομάζονται διαβάτες!!



Για την Εύβοια της καρδιάς μας

Μπλουκίδης Γιώργος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου