Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δ "Με μια επίπλαστη ...πλειοψηφία καταφέρνει να επιβιώνει πολιτικά ο Σπανός!" (ακούστε)


"Την στιγμή που ολες οι Περιφέρειες εντάσουν και εκτελούν έργα, στην δικιά μας υπάρχει το ...απόλυτο μηδεν" υποστήριξε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης!


Χρησιμοποιώντας ομοειδή συγκριτικά στοιχεία ο Αναγνωστάκης αποδόμησε το αφήγημα που προσπάθησε να επικοινωνήσει ο Σπανός στην προσπάθεια του να απαντήσει στα ερωτήματα που του εθεσε ο επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής"!

Αν και τόσο ο Σπανός, οσο και ο Κελαιδίτης σε άλλη ερώτηση, στην ουσία ...ομολόγησαν την στασιμότητα σε εργα και εντάξεις προσπάθησαν να χρυσώσουν το ...χάπι και να κάνουν το άσπρο μαύρο όμως ο Αναγνωστάκης χρησιμοποιώντας συγκριτικά στοιχεία κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη.

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν, πίσω από το δάχτυλό τους.

Συνεδρίασε την Πέμπτη 28/04/2022, με τηλεδιάσκεψη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια και ανέδειξε την ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, για τις -μέχρι στιγμής- μηδενικές εντάξεις έργων διαχείρισης, στα αντίστοιχα προγράμματα.

Οι δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης, που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτές, δεν δικαιολογούν την υπερβολική καθυστέρηση της περιφέρειά μας, καθυστέρηση που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Η υστέρηση της περιφερειακής αρχής αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες εντάξεις σε όλη την Ελλάδα και τις μηδενικές εντάξεις στην περιφέρειά μας.

Αναδείχθηκαν επίσης απ’ την πλευρά μας τα προβλήματα ύδρευσης του οικισμού Πανοράματος του Δήμου Χαλκιδέων.

Πριν την Ημερήσια Διάταξη παρενέβη ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, καταγγέλλοντας πλήθος παραβατικών ενεργειών και απαιτώντας την επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειάς μας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησαν οι στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαφόρων τομεακών αλλά και χωρικών προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου.

Η παράταξή μας καταψήφισε τις εισηγήσεις της Περιφερειακής Αρχής, ως πολιτικά ατελέσφορες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την κυβερνητική πολιτική, σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης, αναδεικνύοντας παράλληλα και τη σπουδή τους κυρίως για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Εισήχθησαν επίσης προς συζήτηση το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 καθώς και η 4η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Καταψηφίσαμε τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας τους κινδύνους για την εκτέλεση προγραμμάτων, λόγω του μεγάλου κύματος ακρίβειας και της κυβερνητικής αδράνειας επί αυτού.

Τονίσαμε την επικοινωνιακή αμετροέπεια της Περιφερειακής Αρχής και την ανάγκη άσκησης ουσιαστικής πολιτικής, για τα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Στερεάς προς όφελος των συμφερόντων των πολλών.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια το θεσμικό μας ρόλο, προς όφελος των συμπολιτών μας και της περιφέρειάς μας.

Για τη “Στερεά Υπεροχής”

Δ. Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου