Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή που μας είπε ότι "το τζάμπα πέθανε" (δείτε)


Ο Βασίλης Οικονόμου των 18 ακινήτων και των 259.000 ευρώ σε οφειλές, αισθάνεται πως μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα του. Και όλα αυτά, με κυβερνητική κάλυψη.

Στην εποχή της ψηφιακής διαφάνειας, λίγα πράγματα μπορούν - επισήμως - να κρυφτούν από τον έλεγχο του μέσου πολίτη. Μια ματιά στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και νυν της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως τον ίδιο τον "παίρνει" να διατείνεται πως οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι κάτι που μπορεί να πληρωθεί, όσο "φουσκωμένοι" να είναι.

Ο ίδιος άλλωστε, το πρωί της Πέμπτης, φρόντισε να κουνήσει το δάχτυλο στο μέσο νοικοκυριό και στον μέσο συνταξιούχο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως "ο τζάμπας πέθανε" και πως οι διακοπές στο ρεύμα, είναι επί της ουσίας αιτιολογημένες. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για όλα φταίει η... νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο "τζάμπα", σε μια ρητορική που μας θύμισε αρκετά το αξέχαστο, "μαζί τα φάγαμε". Κοινώς, φταίει ο πολίτης για την ανέχειά του γιατί δεν συμπεριφέρεται ορθά.

Η όλη αποποίηση πολιτικής ευθύνης ενισχύθηκε στη συνέχεια και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, ο οποίος καλύπτοντας τον συνονόματο και ομόσταυλό του, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για τις τιμές στο ρεύμα, και πως διακοπές γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, και των golden boys, γιατί η "διοίκηση έσωσε τον φορέα". Μιλάμε προφανώς για μια λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Από τη μια οι προύχοντες έχοντες την εξουσία, και από την άλλη ο πολίτης που αγωνιά για το πώς θα βγάλει το μήνα.

Από τη μια ο πολίτης που βλέπει φουσκωμένους λογαριασμούς των 700 ευρώ με ρήτρες αναπροσαρμογής που δεν μπορεί να κατανοήσει, με μισθούς που μπορεί και να μην ξεπερνούν την οφειλή του, και από την άλλη τα golden boys των παχυλών απολαβών, των bonus και των χλιδάτων κατοικιών, και ο κ. Β. Οικονόμου των 18 ακινήτων, αλλά και των 259.000 ευρώ σε οφειλές (στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου