Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η Κ. Μπατζελή ερωτά τονΣπανό για το .."φιάσκο" με την μελέτη του Λήλαντα!!! (δείτε)


"Κρύφτηκε" για μιά ακόμη φορά ο Σπανός από την συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, για να αποφύγει την ερώτηση που υπέβαλε η Μπατζελή και να κερδίσει ...χρόνο!!

Η Περιφερειακή αρχή και οι τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας όπως ήδη εχουμε αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν πεί ...τίποτα για το ..φιάσκο!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα.... https://www.eviatoday.news/2021/06/blog-post_23.html

Τό ερώτημα της Κ. Μπατζελή υποστήριξε και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, και τώρα περιμένουν τις απαντήσεις του Σπανού στα "καίρια ερωτήματα" που έχουν τεθεί!!

ΔΕΙΤΕ την ερώτηση της Κ. Μπατζελή πρός τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Φ. Σπανό (ο οποίος κατά ...σύμπτωση ηταν απών!!)

"Συνεδρίαση 25η της Οικονομικής Επιτροπής στις 29-06-21

ΘΕΜΑ: Πορεία της Μελέτης του Λήλαντα ποταμού

Εισηγήτρια :Κατερίνα Μπατζελή

Μετά την 9η Αυγούστου 2020, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποσχέθηκε στους πολίτες ότι την άνοιξη του 2021, θα είναι έτοιμη η μελέτη της οριοθέτησης του ποταμού και το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Αντί για την άνοιξη, στις 11 Ιουνίου 2021, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρέλαβαν τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιούνταν στις 16 Ιουνίου 2021 και στα οποία υπήρχε θέμα με τίτλο «Περί γνωμοδότησης επί της μελέτης οριοθέτησης του έργου: Οριοθέτηση χειμάρρων – Αντιπλημμυρικά έργα Νότιας Εύβοιας στο τμήμα που αφορά στον Λήλαντα ποταμό».

Διαβάζοντας τη μελέτη, ακόμη και κάποιος χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι αυτή η μελέτη ουδεμία σχέση έχει με τα σημερινά δεδομένα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ορισμένα παραδείγματα, και συγκεκριμένα:

α) Όσον αφορά στην εξεταζόμενη περιοχή του Λήλαντα ποταμού, αναφέρεται ότι ανήκει διοικητικά στους Δήμους Ληλαντίων και Διρφύων, οι οποίοι δεν υφίστανται, αφού από το 2010 έχουν ενταχθεί στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων αντίστοιχα.

β) Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τη μελέτη δεν ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση, ούτε στην προγενέστερη κατάσταση, δηλαδή πριν την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020. Κι αυτό γιατί οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τον Δεκέμβριο του 2005. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε τα γεγονότα και οι καταστροφές της πλημμύρας του 2009.

γ) Στην περιγραφή της οριοθέτησης και στα προβλεπόμενα αντιπλημμυρικά έργα, δεν περιλαμβάνεται προστασία σε σημεία, τα οποία επλήγησαν από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020.

Παρά τις εμφανείς παραλείψεις, η μελέτη στάλθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και προς τον Δήμο Χαλκιδέων, όπου εισήχθη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προς γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουνίου 2021.

Το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου 2021, ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια στέλνει έγγραφο με πρωτόκολλο της προηγούμενης ημέρας (το με αρ. 115344/ 3726 / Φ.Ε – 15/06/2021) προς την Αποκεντρωμένη, το οποίο κοινοποιεί και στον Δήμο, και στο οποίο αναφέρει το πασιφανές, ότι δηλαδή η εν λόγω μελέτη έχει συνταχθεί πριν την 9η Αυγούστου 2020 κι ότι η Περιφέρεια προέβη στον επανέλεγχό της, απ’ όπου προέκυψε η ανάγκη μερικής αναθεώρησης των προτεινόμενων τεχνικών έργων. Εκτιμούμε ότι η Δ/νση Τεχνικών Έργων φέρει ευθύνες. Το ΠΣ έχει αποφασίσει για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να προβεί η ΠΑ με τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. Για μια περιοχή με ειδικά ζητήματα και μεγάλης σημασίας για τον ίδιο τον Νομό.

Από τα παραπάνω προκύπτουν οι εξής απορίες:

1) Γιατί έναν χρόνο τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία ως βάση προϋπήρχε;

2) Για ποιο λόγο στάλθηκε η μελέτη, χωρίς να έχει επικαιροποιηθεί και χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως ο σχετικός επανέλεγχος;

3) Πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια στο σχετικό έγγραφό της να αναφέρει ότι η μελέτη δεν περιλαμβάνει τα γεγονότα της 9ης Αυγούστου 2020, ενώ στο εξώφυλλο της εν λόγω μελέτης ορίζεται ότι η Δ’ Αναθεώρησή της έγινε τον Μάϊο του 2021;

4) Γιατί ο Δήμος Χαλκιδέων κάλυψε το «κενό» της Περιφέρειας κι αντί να μην την εισάγει καθόλου προς γνωμοδότηση, περίμενε το έγγραφο της Περιφέρειας;"

Δείτε το πρωτοσέλιδο της ...μελέτης-μαιμού!!




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου