ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ...


Χιλιάδες παιδιά στην Αφρική δεν έχουν να φάνε.
 
Εκατομμύρια άνθρωποι στη μαύρη ήπειρο για χρόνια ολόκληρα κάνουν μαύρη ζωή διότι αντιμετωπίζουν ''επισιτιστική ανασφάλεια'', για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα του ΟΗΕ. Και η κατάσταση από χρόνο σε χρόνο γίνεται χειρότερη. Σταθερά χειρότερη. Ποιος φταίει; Κανένας. Γιατί να φταίει κάποιος! Έτσι είναι η ζωή. Έτσι ήταν πάντα. Κι έτσι θα είναι πάντα. 

Γιατί; Επειδή δεν είναι εύκολο, μάλλον είναι απίθανο να αλλάξει κάτι... Δεν λύνεται το πρόβλημα, το κάθε πρόβλημα, αν βρεθούν οι φταίχτες, αν κατηγορηθούν οι ένοχοι. Τα πράγματα στο άλφα και στο βήτα θέμα βελτιώνονται, γίνονται καλύτερα, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί υπάρχει... Και, τέλος πάντων, χρήσιμο είναι να διαπιστωθεί τι είναι εκείνο που το γεννάει. 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντηρούν την ύπαρξη του άλφα και του βήτα προβλήματος - και γιατί το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται παρά το ενδιαφέρον, την ευαισθησία διεθνών οργανισμών και επώνυμων οι οποίοι αρέσκονται σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Σομαλία, Σουδάν, Αιθιοπία με ανήλικα παιδιά στην πείνα... 

Και από την άλλη χιλιάδες άνθρωποι στη γη είναι πολυεκατομμυριουχοι... Έχει χαθεί η μπάλα, να το πούμε έτσι, αγοραία και πεζοδρομιακά... Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Τα χρήματα που διατίθενται στις προβληματικές χώρες της Αφρικής δεν φτάνουν για να πολεμήσουν την πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου