Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΛΙΧΑΔΑ "Κίνδυνος-Θάνατος" από τις ανεξέλεκτες χωματερές του Κοντζιά, καταγγέλουν Χατζής-Αδαμάκης!! (ακούστε)


Την καταγγελία επιβεβαιώνει και η Γεν. Δνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που "έπιασε αυτοκίνητα του Δήμου να ξεφορτώνουν σκουπίδια", όμως δεν κοινοποιεί την υπόθεση στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω!


Παρά το γεγονός οτι πέρισυ ..κάηκε ολη η Εύβοια ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και ο Δήμαρχος δεν λένε να βάλουν μυαλό και διατηρούν ανεξέλεκτες χωματερές οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους ρύπανσης αλλά και πρόκλησης φωτιάς!

Οι τοπικοί σύμβουλοι Λιχάδας Χατζής και Αδαμάκης κατήγγειλαν το γεγονός και διαπιστώθηκε το αληθές της καταγγελίας από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Δείτε την καταγγελία...

"Παράνομες χωματερές στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Παράνομες χωματερές έχουν δημιουργηθεί και διατηρούνται στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, σε σημεία πλάι σε χωματόδρομους (δασικές εκτάσεις), με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και με κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς ακόμη και από αυτανάφλεξη, καθώς στα παραπάνω σημεία εναποτίθενται οργανικές ύλες, οι οποίες μετά το πέρασμα του σχετικού χρόνου μετατρέπονται σε compost, παράγοντας μεθάνιο, το οποίο είναι άκρως εύφλεκτο και επικίνδυνο.

Από καταγγελίες και μαρτυρίες δημοτών προκύπτει πως σε παράνομες χωματερές του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού μεταφέρονται με δημοτικά οχήματα και εναποτίθενται οργανικές και άλλες ύλες, οργανικά απόβλητα (προϊόντα κλαδέματος) αλλά και άλλα απορρίμματα (στρώματα κτλ).

Επίσης, στα αναφερόμενα σημεία εναποθέτουν κλαδέματα, μπάζα και λοιπά απορρίμματα μόνιμοι κάτοικοι, ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών και εργολάβοι που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό ή την κατεδάφιση ιδιοκτησιών.

Όλη η προ-περιγραφείσα απαράδεκτη κατάσταση έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια προφανώς από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, η οποία αδυνατεί να δημιουργήσει-κατασκευάσει σταθμούς μεταφόρτωσης, ως όφειλε, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, πιθανή μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και τεράστια πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Είναι σαφές ότι ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει την παράνομη λειτουργία - χρήση εκ μέρους του των χωματερών και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν αυτοί εναποθέτουν απόβλητα.

Επιπλέον, πρέπει να υιοθετήσει εναλλακτικές, αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης και επεξεργασίας των αποβλήτων, φιλικές προς το περιβάλλον, που να αντικαθιστούν τις χωματερές.

Ως εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Λιχάδας του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, εφιστούμε και εγγράφως το πρόβλημα και ζητούμε οι υπεύθυνοι φορείς να επιληφθούν άμεσα για την επίλυσή του."

Ακούστε τι είπε ο Αδαμάκης στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....


Δείτε αποσπάσματα από το πόρισμα του ελέγχου....


ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου