Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

«Ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ με απόφαση δικαστηρίου – Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι


«Ταφόπλακα» στη ΛΑΡΚΟ βάζει η αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζομένων κόντρα στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών πριν από περίπου ένα μήνα που επέτρεπε το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι την έκδοση της απόφασης.


Μέχρι σήμερα ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δεν μπορούσε να προχωρήσει σε καμία απόλυση έως ότου εκδοθεί η απόφασή επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα πέντε σωματεία, καθώς δεν είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του υπουργείου Οικονομικών που έκανε πρόσθετη παρέμβαση.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις καθώς σύμφωνα με την τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δύναται να επιλέγει το κατά περίπτωση αναγκαίο προσωπικό για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 5 μήνες, με μηνιαίες ή δίμηνες συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα επιλέγονται από τον εκκαθαριστή ποιοι θα δουλέψουν και με ποια κριτήρια με μηνιαία ή δίμηνη σύμβαση έως τέλος Δεκεμβρίου, ενώ με περαιτέρω περικοπές θα καταργηθούν νυκτερινά και Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας και το σβήσιμο των δύο καμινιών που είναι σε λειτουργία από το τέλος του μηνός, όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση δια του Ειδικού Διαχειριστή.

«Εδώ και 60 χρονια γενιές και γενιές εργαζομένων, οι παππούδες και οι πατεράδες μας, εμείς και οι οικογένειές μας συνδέσαμε τις ζωές μας με τη ΛΑΡΚΟ. Στήσαμε εδώ το σπιτικό μας και τα όνειρα μας. Δώσαμε τον τίμιο μόχθο μας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάναμε το χώμα … χρυσάφι. Για να φτάσει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι υπουργοί του Σταϊκούρας, Χατζηδάκης, Σκρεκας να μας πετάξουν σαν στυμένες λεμονόκουπες..με ψίχουλα αποζημίωσης, με θολές και αβέβαιες υποσχέσεις.. Όμως ο αγώνας δεν τελείωσε ακόμα…γιατί κανένας αγώνας δεν τέλειωσε ποτέ. Ψηλά το κεφάλι» αναφέρει ο εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ και μέλος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Τάκης Καραμέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου