Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Εντυπωσιακή η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στις εκδηλώσεις Εθελοντισμού (δείτε φωτο)


Με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και συμμετοχής.


Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε οτι διοργάνωσε η Αντιδήμαρχος υγείας Σοφία Χονδρογιάννη.

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην πλατεία της Δροσιάς, μαζί με την ΟΕΔ (Ομάδα Έρευνας Διάσωσης) του Σταύρου Τζιγιάννη, (αφού είχα πάει 2 εβδομάδες νωρίτερα κι είχα διδάξει και στα 2 σχολεία) όπου τα παιδιά ανταπεξήλθαν άψογα! Ψήθηκαν λοιπόν πρώτα τα παιδιά... Αξιοσημείωτο. Στην ανοικτή για το κοινό, εκπαίδευση, ΟΛΑ τα παιδιά & όσοι παρακολούθησαν έκαναν πρακτική άσκηση σε 4 δεξιότητες: 1. Βασική υποστήριξη ζωής- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). 2. Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (υπάρχουν 3 επισήμως κι άλλοι 6, "θαμμένοι" σε σχολεία κι επιχειρήσεις.) 3. Αντιμετώπιση πνιγμονής (από μπουκιά) . 4. Θέση ασφαλείας/ ανάνηψης θύματος.





Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας φύτεψαν μια μανταρινιά καί μια πορτοκαλιά, στον προαύλιο χώρο τους, δάσκαλοι και μαθητές, κάτι που έδωσε χαρά σε μικρούς & μεγάλους: Στις δράσεις βοήθησαν η γυμνάστριες κι οι δάσκαλοι. Με το διευθυντή κι Νίκο Στάμου.



2ο Δημοτικό Αρτάκης: φυτεύτηκαν 50 πανσέδες στην αυλή του σχολείου από μαθητές & δασκάλους, κάτι που έσπασε τη ρουτίνα στη σχολική ζωή...


20ο εικοστό δημοτικό Χαλκίδας. Φύτεψαν λουλούδια περιμετρικά της πίσω πλευράς του Αγίου Νικολάου, εκεί που είναι τα καφέ και τα τραπεζάκια, λόγω εγγύτητας του σχολείου (είναι μέσα στο στενάκι του Χανιόγλου, δεξιά το αδιέξοδο). Ενθουσιασμένα παιδιά, γονείς, δασκάλου, άριστο αποτέλεσμα. Δήλωσαν ότι θα τα φροντίζουν οι μαθητές!Φύτεψαν 60 λουλούδια!Κι έκαναν από ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, όλοι οι μαθητές του σχολείο, σε φέτες ξύλου.





Στο 24ο Δημοτικό σχολείο (Άγιοι Ανάργυροι Έξω Παναγίτσα) με διευθυντή τον Άρη Αυξωνίδη, πρωτεργάτη τον Χρήστο Μπλέτσα & έναν πολύ δραστήρια σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, έκαναν... και τι δεν έκαναν!!! Καθάρισαν επιμελώς το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο σχολείο τους κι ετοιμάστηκε να βαφτεί εξ ολοκλήρου (δάπεδο, μπασκέτες, κερκίδες) ! Ζωγράφισαν με χρώματα στο προαύλιο διάφορα "παιχνίδια", έβαψαν λάστιχα αυτοκινήτων, τα έκαναν γλάστρες καί φύτεψαν λουλούδια και δέντρα! Υπερπαραγωγή!
Σε όλες τις δράσεις συμμετείχαν κι εθελοντές της ΓΕΑ (η ομάδα του Δήμου) οι οποίοι έκαναν και τη διαμονή των υλικών, φυτών, δέντρων, που ζήτησε κάθε σχολείο!




Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών πίσω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου για το κοινό με μεγάλη απήχηση σε συνεργασία με τον Σταύρο Τζιγιάννη της ΟΕΔ .




Το Γυμνάσιο Κανήθου δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο φιλανθρωπικό Make a wish, και ενημερώθηκαν για τη σημασία του Εθελοντισμού και εγινε ένα ταχύρυθμο σεμινάριο πρώτων βοηθειών & χρήσης Απινιδωτή.
Το Λύκειο Κανήθου, μαζί με εθελοντές της ΓΕΑ, βγήκε να συνδράμει το έργο του πρωτοπόρου Save your hood!


Καθαρισμός της παραλίας στις "πίσω Ροδιές" (μετά την Ιχθυόσκαλα) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΈΚΦΡΑΣΗ, της χορεύτριας καί δασκάλας των κοριτσιών Εύας Τσοράπα που καθάρισαν με σχολαστικότητα, επιμονή και πολύ κέφι! Η Εύα είναι μάλιστα εθελόντρια της πόλης μας, στη "Γ.Ε.Α."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου