Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Την "προδοσία" πολλοί αγάπησαν τους "προδότες" κανείς! (σχόλιο)


Πόσο κατάντια και ευτελισμός της λαϊκής ετυμηγορίας υπάρχει σε μερίδα εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση;


Εκλέγεται ένας δημοτικός Σύμβουλος με τον άλφα συνδυασμό συμφωνώντας βέβαια με το πρόγραμμα και της θέσεις του , και ως εδώ πολύ καλά.
Όταν όμως ο συνδυασμός δεν έχει την πλειοψηφία και άρα δεν καλείται να διοικήσει τον δήμο μετά από λίγο καιρό....θυμάται ο αθεόφοβος, πως διαφωνεί με τον επικεφαλή και την...κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και... ανεξαρτοποιειται.
Άντε και μέχρι εδώ...ίσως να'ναι θεμιτό και αξιοπρεπές, αν μείνει μέχρι τη λήξη της θητείας "ανεξάρτητος"!
Όμως, δυστυχώς, δεν συμβαίνει αυτό.
Η πλειοψηφούσα παράταξη, αυτή που ασκεί εξουσία..."σφυρίζει" στους ανεξάρτητους...
πετώντας τους μια θεσούλα εξουσίας....
αμειβόμενη ή μη και ...τσουπ, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα...πουλάνε τους ψηφοφόρους τους και απολαμβάνουν την αίγλη της...θεσούλας!

Στον νομό μας, αυτή η πρακτική, έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας , ηθικής κατάπτωσης!
Άποψή μου είναι πως τέτοιου είδους "συναλλαγές"...
"ανταλλαγές" και "συνδιαλλαγές" αλλοιώνουν την λαϊκή εντολή, υποσκάπτουν την έννοια της Δημοκρατίας και ξεφτιλίζουν τους θεσμούς αλλά και τους...
πρωταγωνιστές τέτοιων συμπεριφορών.
Αφού η ηθική κατηφόρα δεν έχει όρια και μέχρι σήμερα σε δήμους της Εύβοιας, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, οι ..."ανεξάρτητοι" έχουν....
"αξιοποιηθεί " από τους δημάρχους, δεν μένει τίποτα άλλο παρά ο νομοθετικός φραγμός αυτής της κατάφορης καταστρατήγησης της λαϊκής εντολής.
Αφού το φιλότιμο έχει...ξεφτίσει τόσο, από τους..
."ανεξαρτητοποιηθέντες" όσο και τους Δημάρχους, που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, υποτιμώντας τους δικούς τους δημοκρατικά εκλεγμένους συμβούλους...και
."αξιοποιώντας" τους λάθρα επιβιβαστέντες στον πλειοψηφούν συνδυασμό, συμβούλους. Χρειάζεται με σχετική διάταξη, στο καταστατικό χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης να προβλεφθεί:

"πως σύμβουλος που ανεξαρτοποιειται να μη μπορεί να λαμβάνει οποιανδήποτε θέση μέχρι να λήξει η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου "
Έτσι, με αυτό τον τρόπο, υπάρχει η ελευθερία του να φύγει κάποιος από τον συνδυασμό του αλλά να μη συνοδεύεται από ...."ανταμοιβή" αυτής του της επιλογής!
Προφυλάσσετε η αξιοπρέπεια και η τιμή και των δύο πλευρών.

Αν αυτός ή αυτή, που αλλάζει εν μέσω της θητείας....παράταξη ας περιμένει στις επόμενες εκλογές να θέσει την υποψηφιότητά του στην κρίση των πολιτών και μετά ας αξιοποιηθεί επί ίσοις όροις!
Αυτό επιτάσσει η λαϊκή εντολή και βούληση. Τα μηνύματα που δίνουν στην κοινωνία και στους νέους, πως...αν υπάρξει..." κίνητρο " πουλάς και τη μάννα σου, αρκεί να πάρεις θέση και εξουσία που ο ίδιος ο λαός αρνήθηκε να σου δώσει, είναι όχι μόνο λάθος, αλλά καταστροφικά!
Πιστεύω, πως αν, οι ίδιοι οι πολίτες-ψηφοφόροι, δεν αντιδράσουμε δημοκρατικά στηλιτευοντας τέτοιες συμπεριφορές θα δούμε και...χειρότερα.

Αιδώς Αργείοι.







Γεώργιος Μητροπέτρος

Οικονομολόγος

Πρόεδρος ΕΠΚΑ ΣΤΕ

ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 28Α - ΧΑΛΚΙΔΑ 34132

Τηλ: 2221082661 κιν: 6932603718

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου