Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ: "Η επανειλημμένη επίκληση στον πρόεδρο μας και στο σωματείο μας, γίνεται εκ του πονηρού από τον Μπένο, για να καλλιεργήσει ότι το σωματείο μας στηρίζει την πολιτική τους" (ανακοίνωση)


Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα οποία ο υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας , κ. Μπένος, αναφέρεται στο Σωματείο μας, και ειδικότερα στον Πρόεδρο μας, συνάδελφο Βαγγέλη Γεωργαντζή. 

Μάλιστα σε πολλά σημεία στις ομιλίες του ο κ. Μπένος αποκαλεί τον πρόεδρο μας με το μικρό του όνομα, με διάφορα υποκοριστικά ως φίλο, συνεργάτη, ως σύμβουλο στα «οράματα» του.
Η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί μέρος της κυβερνητικής πολιτικής, έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει τη λογική ότι το σωματείο και ο πρόεδρος μας συναινεί στα κυβερνητικά σχέδια που σαν στόχο έχουν όχι την αποκατάσταση όσων κατάστρεψε η πυρκαγιά, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν την καταστροφή μας ως ευκαιρία για κερδοφορία. Το σωματείο μας, όλο αυτό το διάστημα, πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν, με τη μαζική συμμετοχή των Ρετσινάδων στην μεγάλη συγκέντρωση της Στροφυλιάς, στην συναυλία Αλληλεγγύης και διεκδίκησης, στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα μαζί με τους πληγέντες από πολλές περιοχές της Ελλάδας και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση μας, προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κυβέρνηση και ο κ. Μπένος δεν έχουν ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αιτημάτων. Εμείς όχι μόνο δεν συναινούμε στα σχέδια τους, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέχρι κεραίας.
Η επανειλημμένη επίκληση στον πρόεδρο μας και στο σωματείο μας, γίνεται εκ του πονηρού, για να καλλιεργήσει ότι το σωματείο μας στηρίζει την πολιτική τους. Το πόσο “συνεργάτες” μας θεωρούν άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιστιαία όταν στο αίτημα μας να μας δεχθεί ο πρωθυπουργός μαζί με την Συντονιστική επιτροπή όχι απλά μας αρνήθηκε, αλλά μας είπαν ότι κάνουμε και το κομμάτι μας!.
Καλούμε τον κ. Μπένο στο εξής να μη ξαναχρησιμοποιήσει το όνομα του προέδρου του Σωματείου μας στην προσπάθεια του να εμφανίσει στην κοινή γνώμη, ότι έχει τη συναίνεση των κατεστραμμένων από την πυρκαγιά και να προσδώσει φιλολαϊκό χαρακτήρα στα κυβερνητικά σχέδια για τη Β. Εύβοια.
Αυτοί στο δικό τους μετερίζι για την υποστήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Εμείς στο δικό μας μετερίζι, συνεχίζοντας τον αγώνα για την δικαίωση και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Παλεύοντας να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.
Το ΔΣ του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Νομού Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου