Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αλ. Θαλασσινού: "Θεσμική παρεκτροπή από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μυλακιωτών."


Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μυλακίου στο χώρο του Συλλόγου σχετικά με τη δοκιμαστική καύση του CLO (κομπόστ τύπου Α) από την ΑΓΕΤ. 

Ενώ η συνάντηση αυτή γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(στη σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου) και ενώ η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου για την ακριβή ώρα και τον τόπο της συνάντησης, παρευρέθηκε στη συνάντηση αυτή για να ενημερωθεί για αυτό το μείζον θέμα της περιοχής που αφορά το κατά πόσο θα διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής σε περίπτωση που κάψει CLO η ΑΓΕΤ. 

Με έκπληξη η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους, όταν έφτασε στο χώρο της συνεδρίασης, αντίκρισε 4 Μυλακιώτες που ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυλακιωτών(οικοδεσπότης) αλλά και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου (που είχε ζητήσει την εν λόγω συνάντηση) τους έδιωξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Παρόμοια τύχη είχε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους αφού κι εκείνη την απέπεμψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Εκτός του γεγονότος ότι το εν λόγω συμβάν συνιστά αδιαμφισβήτητη θεσμική παρεκτροπή, εγείρει και πλήθος ερωτημάτων για μια συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τι ήταν αυτό που δεν έπρεπε να ακούσει, να μάθει τόσο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους όσο και οι κάτοικοι αυτοί του Μυλακίου; Για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, καθώς αφορά την υγεία και τη ζωή όλων και την προστασία του περιβάλλοντος, χρειάζεται η δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου - κινήματος το οποίο αφού ενημερωθεί από Δήμο και Περιφέρεια αλλά και από ειδικούς επιστήμονες (σχετικά με τη σύσταση του CLO αλλά και τις συνέπειες της καύσης του), ενωμένο και συντονισμένο θα προβεί στις κατάλληλες δράσεις-ενέργειες (κινηματικες και νομικές) ώστε να αποτρέψει το περιβαλλοντικο έγκλημα όπως πρόσφατα και πολύ επιτυχώς το απέτρεψαν οι Βολιώτες. 

Στο σημαντικό αυτό συλλογικό κοινωνικό αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Δεν είναι καλό να ανεχόμαστε τέτοιες αντιδημοκρατικές, αντιθεσμικές και διχαστικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου