Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αλ. Θαλασσινού: "Θεσμική παρεκτροπή από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μυλακιωτών."


Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μυλακίου στο χώρο του Συλλόγου σχετικά με τη δοκιμαστική καύση του CLO (κομπόστ τύπου Α) από την ΑΓΕΤ. 

Ενώ η συνάντηση αυτή γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(στη σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου) και ενώ η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου για την ακριβή ώρα και τον τόπο της συνάντησης, παρευρέθηκε στη συνάντηση αυτή για να ενημερωθεί για αυτό το μείζον θέμα της περιοχής που αφορά το κατά πόσο θα διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής σε περίπτωση που κάψει CLO η ΑΓΕΤ. 

Με έκπληξη η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους, όταν έφτασε στο χώρο της συνεδρίασης, αντίκρισε 4 Μυλακιώτες που ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυλακιωτών(οικοδεσπότης) αλλά και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου (που είχε ζητήσει την εν λόγω συνάντηση) τους έδιωξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Παρόμοια τύχη είχε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους αφού κι εκείνη την απέπεμψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Εκτός του γεγονότος ότι το εν λόγω συμβάν συνιστά αδιαμφισβήτητη θεσμική παρεκτροπή, εγείρει και πλήθος ερωτημάτων για μια συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώ είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τι ήταν αυτό που δεν έπρεπε να ακούσει, να μάθει τόσο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους όσο και οι κάτοικοι αυτοί του Μυλακίου; Για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, καθώς αφορά την υγεία και τη ζωή όλων και την προστασία του περιβάλλοντος, χρειάζεται η δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου - κινήματος το οποίο αφού ενημερωθεί από Δήμο και Περιφέρεια αλλά και από ειδικούς επιστήμονες (σχετικά με τη σύσταση του CLO αλλά και τις συνέπειες της καύσης του), ενωμένο και συντονισμένο θα προβεί στις κατάλληλες δράσεις-ενέργειες (κινηματικες και νομικές) ώστε να αποτρέψει το περιβαλλοντικο έγκλημα όπως πρόσφατα και πολύ επιτυχώς το απέτρεψαν οι Βολιώτες. 

Στο σημαντικό αυτό συλλογικό κοινωνικό αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Δεν είναι καλό να ανεχόμαστε τέτοιες αντιδημοκρατικές, αντιθεσμικές και διχαστικές συμπεριφορές.

1 σχόλιο:

  1. Στείλατε
    ένα χρόνο πριν
    Έχεις και την στήριξή της φίλης μας Έφη

    Γιώργος
    στάλθηκε
    ένα χρόνο πριν
    Έγινε και αυτό!!!!
    Γιώργος
    στάλθηκε
    ένα χρόνο πριν
    Χαχαχαχα
    Στείλατε
    ένα χρόνο πριν
    Ναι το έχουν οι Γιώργηδες

    Γιώργος
    στάλθηκε
    ένα χρόνο πριν
    Μας αγαπάει ο κόσμος
    2 Απρ 2020, 2:02 μ.μ.
    Στείλατε
    24 εβδομάδες πριν
    26 Ιουν 2020, 1:27 μ.μ.

    Γιώργος
    στάλθηκε
    12 εβδομάδες πριν

    Γιώργος
    στάλθηκε
    12 εβδομάδες πριν
    Θα στο στείλουν και με email
    Στείλατε
    12 εβδομάδες πριν
    papadio49@yahoo.gr
    29 Ιουν 2020, 3:43 μ.μ.

    Γιώργος
    στάλθηκε
    12 εβδομάδες πριν
    Τα έχω γράψει.Είμαι Κέντρο Υγείας
    6:16 μ.μ.
    Στείλατε
    2 ώρες πριν
    Είναι λυπηρό ένα νέο άτομο που ηγείται μιας παράταξης στον Δήμο νά αναλώνεται σε φθηνή πολιτική του μεσαίωνα. Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στην Αλεξάνδρα Θαλασσινού το τί σημαίνει καλεσμένος καί τί οικοδεσπότης. Η εν λόγω σύμβουλος εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε και αυτή ζητήσει συνάντηση από τον σύλλογο μηλακίου για να ενημερωθεί για όποιο θέμα ήθελε από τον σύλλογο. Ας σταματήσει λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον της νά τό χρησιμοποιεί προς άγρα ψήφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή