Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σίμος Κεδίκογλου: “Στόχος μας η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας σε όλο το Νομό”


Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, συνοδευόμενος από τον ειδικό επί θεμάτων υγείας Σύμβουλό του, γιατρό, Αργύρη Ελληνικό, όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, Κύμης, Βασιλική Αγγελοπούλου και Καρύστου, Αναστάσιο Μίχα, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Αναγνώστου.

Ο βουλευτής, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση για τις συντονισμένες ενέργειες και την κατάλληλη προετοιμασία, που είχαν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλο το προσωπικό για το σημαντικό έργο που προσφέρουν , ενημερώθηκε αναλυτικά για την υφιστάμενη κατάσταση, για θέματα που αφορούν στις προσλήψεις, τις μόνιμες θέσεις γιατρών, για λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως είναι η διαχείριση των οικονομικών πόρων, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να βελτιωθεί το επίπεδο υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης, δεδομένου, ότι το νέο Νοσοκομείο λειτουργεί με τον προϋπολογισμό του παλιού και αυτό τη στιγμή που έχει τριπλάσια τετραγωνικά μέτρα, 30.000 τ.μ έναντι των 10.000 τ.μ και ενώ έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί Νοσοκομείο αιχμής σε σχέση και με το Νοσοκομείο της Βοιωτίας, οπότε και ζητήθηκε να αντιμετωπιστεί σε μία διαφορετική βάση.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό. Όπως επισημάνθηκε, οι οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι 106, όταν για τη Λαμία προβλέπονται 213. Σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο 64 μόνιμοι ιατροί (υπάρχουν δηλαδή 42 κενές θέσεις) , από τους οποίους οι πέντε θα αποχωρίσουν τον Δεκέμβριο λόγω συνταξιοδότησης. Συνεπώς, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου αναμένονται οι προσλήψεις δέκα θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων εντός του 2020, ο διορισμος 11 νέων μόνιμων Επιμελητών Β και η προκήρυξη μόνιμων θέσεων για τη ΜΕΘ (δύο θέσεις αναισθησιολόγων, μία αγγειοχειρουργού και μία καρδιολόγου).

Ο βουλευτής δήλωσε ότι θα βρίσκονται διαρκώς σε επικοινωνία για να επισπευσθούν οι διαδικασίες κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, επί θητεία, στο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης (οργανική μονάδα Χαλκίδας).Πρόκειται γαι 6 θέσεις Επιμελητών Β, Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας -Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας (ΜΕΘ) , 1 θέση Επιμελητή Β Καρδιολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β Αγγειοχειρουργικής και 2 θέσεις Επιμελητή Β Αναισθησιολογίας.Και κατέληξε, λέγοντας ότι στόχος τους σε κάθε περίπτωση είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Νοσοκομείου Χαλκίδας παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείς σε όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου