Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ. "ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ-ΑΠΩΝ Ο κ. ΣΠΑΝΟΣ" (σχόλιο)


Άφαντη η περιφέρεια Στερεάς και ανεπαρκής, κρυμμένος ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός μπροστά στο διογκούμενο πρόβλημα των σκουπιδιών της Εύβοιας.


Η άρνηση των Δήμων Θήβας, Αλιάρτου, Λοκρών και Τανάγρας να δεχτούν τα σκουπίδια της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Χαλκίδας, αναμφίβολα εκφράζει την αγωνία τους ότι αυτό θα διαιωνισθεί. Η ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ ότι δεν θα υλοποιήσει την υπουργική απόφαση δείχνει να είναι λογική. Αυτό που είναι παράλογο στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία ενώ προσποιείται για μεγάλα επιτεύγματα απορρόφησης Ευρωπαϊκών και κρατικών χρημάτων, έχει απολύτως αποτύχει στην διαχείριση των απορριμμάτων έχοντας αφήσει την Εύβοια που είναι ο μεγαλύτερος νομός της Στερεάς χωρίς να την απαλλάξει από το βάρος των σκουπιδιών. Βεβαίως ο ΦΟΔΣΑ και οι αδικημένοι Δήμοι που καλούνται να δεχθούν σκουπίδια που δεν τους ανήκουν, «πληρώνουν» την ανοχή και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην κυβέρνηση και στον Δήμο Χαλκιδέων. Δυστυχώς και στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και της διαλογής τους καθώς και της εκμετάλλευσης τους προς παραγωγή ενέργειας αλλά και της εξαφάνισης των παράνομων ΧΥΤΑ η Στερεά Ελλάδα είναι ουραγός στο σύνολο της χώρας.

Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκύπτει από αυτή την ανεπάρκεια δυστυχώς θα βαρύνει πολλές γενιές πολιτών.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ-ΑΦΑΝΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

Οι πρώτες βροχές υπενθύμισαν στους κατοίκους στο Κόμμα Λαμίας, ότι η απειλή μίας νέας καταστροφικής πλημμύρας, είναι ένα σενάριο που μετά βεβαιότητας θα πραγματοποιηθεί. Αιτία τι άλλο από την αδυναμία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του κ. Σπανού να βρεθεί αντιμέτωπος με τα μεγάλα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιρειών που είναι υπεύθυνες για την απειλή μίας μεγάλης πλημμύρας. Δεν έχει υπάρξει από την Περιφέρεια καμία πίεση στο Υπουργείο Υποδομών ούτε εξώδικο στην κατασκευαστική που δημιούργησε το πρόβλημα στο Κόμμα ούτε καν ουσιαστική κινητοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Πολίτες απροστάτευτοι είναι η χειρότερη μορφή πολιτικής συμπαιγνίας και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου