Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Σοβαρή καταγγελία από το Σωματείο του Δήμου Χαλκιδέων για "μεγάλη μπίζνα" στα σκουπίδια από την Δημοτική Αρχή! (ακούστε)


"Είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου από το Μάρτιο, και εμείς ως Σωματείο και η ΠΟΕ – ΟΤΑ  
περί μεγάλης μπίζνας από τη Δήμαρχο και ανέφερε πως άφησε σκοπίμως την κατάσταση να εκτραχυνθεί, να φτάσει ο κόμπος στο χτένι"!


Αυτό μεταξύ αλλων κατήγγειλε ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Στάθης Παπαργυρίου στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο.

Ακούστε τι είπε και διαβάστε την καταγγελία...



Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου του Δήμου Χαλκιδέων..

Επικίνδυνες οι εξελίξεις στο πρόβλημα 
των σκουπιδιών της Χαλκίδας.

Η Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας προσηλωμένη στο στόχο της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, και ας πληρώσει ο Λαός το μάρμαρο, αποφάσισε στην Οικονομική Επιτροπή Αριθ. 412/16-8-2022 (ΑΔΑ: Ψ0Ω7ΩΗΑ-ΤΚΗ) & Αριθ. 413/16-8-2022 (ΑΔΑ: Ψ6Ψ3ΩΗΑ-ΛΚΓ) με την θετική ψήφο μόνο τεσσάρων μελών (Βάκα – Γουρνής – Ρήγος – Πάνος), τη μεταφορά, από ιδιώτη στα Τρίκαλα, των απορριμμάτων και την αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών αποβλήτων και φυτομάζας λόγω του κατεπείγοντος.

Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαμε να γελάσουμε με αυτή την «επίκληση του κατεπείγοντος» για κάτι που σέρνεται από το Νοέμβριο του 2019 όπως περιγράφουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας (ΑΔΑ: 98ΦΠ4653Σ5-0ΚΦ), όμως οι εξελίξεις τρομάζουν και τους Δημότες που θα επιβαρυνθούν το δυσθεώρητο κόστος και τους Συναδέλφους των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών των οποίων το μεροκάματο απειλείται.

Συγκεκριμένα η βόλτα των σκουπιδιών στα Τρίκαλα ή όπου άλλου χρειαστεί!!! όπως αναφέρεται στην 412/2022 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου καθιστά σαφές στον καθένα ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την μεταφορά των σκουπιδιών και παράλληλα φορτώνει με επιπλέον κόστος των 70 Ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων τον προϋπολογισμό του Δήμου δημιουργώντας έτσι πρόβλημα ακόμα και σε αυτή την μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα…

Για να καταλάβει κάνεις το μέγεθος του προβλήματος σύμφωνα με τα στοιχεία της Μελέτης ,και του ευφυούς σχεδίου της Δημοτικής Αρχής ,απαιτούνται για την μεταφορά μονό των σύμμεικτων απορριμμάτων των 140 παραγόμενων τόνων ανά ημέρα σκουπιδιών 9.800 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 2.352 Ευρύ δηλαδή 12.152 Ευρώ ανά ημέρα . Άρα για το υπόλοιπο έτος 2022 απαιτούνται περίπου 1.400.000 (ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ) !!!!!, και για να μην τρομάξουμε από το ποσό αητό που προκύπτει η Δημοτική Αρχή επέλεξε να προβεί σε μια ανάθεσή μόλις 22 ημερών ποσού 265.360 Ευρώ λες και μέσα στις επόμενες 22 ημέρες θα καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα που τρία χρόνια τώρα έκρυβε κάτω από το χαλί...

Τα ανωτέρω ποσά που απαιτούνται προφανώς και θα προκύψουν από μια γενναία αύξηση των Δημοτικών Τελών που στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικογενειακής προϋπολογισμούς των Δημοτών της Χαλκίδας

Είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου από το Μάρτιο, και εμείς ως Σωματείο και η ΠΟΕ – ΟΤΑ με Δελτίο Τύπου (Αρ. Πρωτ. 166/28-3-2022) που εξέδωσε, περί μεγάλης μπίζνας από τη Δήμαρχο και ανέφερε πως άφησε σκοπίμως την κατάσταση να εκτραχυνθεί, να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, με τον Χ.Υ.Τ.Α. της Χαλκίδας να έχει πλέον δυνατότητα λειτουργίας έως τον Ιούλιο.

Επειδή η κ. Βάκα έχει βάλει σαν πήχη να ξεπεράσει ακόμη και τις σφαγιαστικές χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, αλήθεια τί ωραία «ιδιωτικοποίηση προς όφελος του Πολίτη» το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι βρισκόμαστε πλέον απέναντι στη Δημοτική Αρχή και θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση αυτή με κάθε Νόμιμο μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου