Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν "Κάθε λογής συμφέροντα δεν αφήνουν να γίνει η οριοθέτηση του Λήλα και η Περιφέρεια περί ..άλλα!" (ακούστε)

 
"Ανακατεύουν τα χώματα, πετάνε λεφτά εδώ και εκεί χωρίς την μελέτη οριοθέτησης του Λήλα για να μην θίξουν ..συμφέροντα της περιοχής!"


Αποκαλυπτικός για τα οσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως από την καταστροφική πλημμύρα της 8ης Αυγούστου ήταν ο Νίκος Μαστορόπουλος που γνωρίζει άριστα "το σκηνικό του εγκλήματος" που συντελείται στον Λήλα και το Ληλάντιο πεδίο γενικότερα.

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....


Με αφορμή την κινητοποίηση της Κυριακής, κλιμάκιο της παράταξης του Χρ. Παγώνη βρέθηκε και συζήτησε με τους κατοίκους ενώ στην συνέχεια βγήκε δελτίο τύπου.

        "Σήμερα, Κυριακή 4-9-2022, παρευρεθήκαμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Ληλάντιου Πεδίου για την εγκατάλειψη των έργων στον Λήλαντα ποταμό που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών από την πλημμύρα της 9-8-2020.

   Από την πρόσκληση αυτή των κατοίκων έλαμψαν με την απουσία τους:

-      Οι κυβερνητικοί Βουλευτές

-      Περιφέρεια -Αντιπεριφέρεια- Περιφερειακοί Σύμβουλοι

-      Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι Δήμου Χαλκιδέων

-      Τοπικοί Σύμβουλοι Πλειοψηφίας Δήμου Χαλκιδέων, εκφράζοντας με την απουσία τους αυτή την περιφρόνηση προς τους κατοίκους της περιοχής και τα προβλήματά τους που προέκυψαν από την πλημμύρα του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.

                   Δύο Χρόνια μετά:

           Ο Λήλαντας ποταμός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή εναπόθεσης Στερεών Αποβλήτων.

                  Στον προϋπολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων το 2020 εγγράφηκαν πιστώσεις 12 εκατομμυρίων για έργα και αποκαταστάσεις στον Λήλαντα.

    Τα ποσά αυτά μεταφέρθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2021, στην συνέχεια στο 2022 και φέτος έχουν μεταφερθεί  για το 2023, χωρίς να έχει γίνει  έργο, πλην κάποιων ασφαλτοστρώσεων στον Άγιο Νικόλαο (Μπούρτζι), την Χαλκίδα!!!!! και στην Ν. Αρτάκη!!!!!! από τα χρήματα των αποκαταστάσεων στον Λήλαντα.

               Η Γέφυρα των Φύλλων έχει στοιχειώσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι: «….μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 η μελέτη για την Γέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί και θα δημοπρατηθεί αμέσως το έργο…..», με αποτέλεσμα οι κάτοικοι καθημερινά να διανύουν χιλιόμετρα προκειμένου να πηγαινοέρχονται στις εργασίες τους. Πέραν τούτου, επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με την Γέφυρα έχουν οικονομικά καταστραφεί.

       Η μελέτη οριοθέτησης του Λήλαντα ποταμού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα κάποια χωματουργικά έργα αντιστήριξης που έγιναν πλησίον της Γέφυρας Βασιλικού να κινδυνεύουν να τα παρασύρει μια νέα πλημμύρα του Ποταμού.

         Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν την αδιαφορία ή και την ανικανότητα των κυβερνώντων να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να προστατεύσουν τους πολίτες και τις υπηρεσίες τους.

        Αλοίμονο!!!!!!!!!   "       

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1...         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου