Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ Τ "Πετάνε εκατομμύρια στο Λήλα και έργο δεν βλέπουμε! Μόνο υποσχέσεις από Περιφέρεια και Δήμο! (ακούστε)


Με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Ληλαντίου Πεδίου διαμαρτύρονται για την αδιαφορία Περιφέρειας και Δήμου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στην γέφυρα του Βασιλικού και στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν περιγράφουν την κατάσταση:


"Κάτοικοι από όλα τα χωριά του Ληλάντιου Πεδίου πραγματοποίησαμε την σημερινή κινητοποίηση στη Γέφυρα του Βασιλικού στέλνοντας το μήνυμα ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας!

Ο αγώνας μας είναι αυτός που μέχρι σήμερα μας έφερε την ελπίδα, μας έφερε αποτελέσματα, είναι αυτός που κατάφερε να ενώσει τις φωνές μας και πιέζει τους πολιτικούς.




Χαιρετίζουμε όσους κατοίκους ήρθαν να διαδηλώσουν πάρα τις υποσχέσεις που ακούμε από την κυβέρνηση όλως τυχαίως τις 2 τελευταίες μέρες ότι τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών ξεκινούν άμεσα. Χαιρετίζουμε επίσης όσους ήρθαν παρά τις προσπάθειες της περιφερειακής και δημοτικής αρχής είτε με τηλεφωνήματα είτε να τρέχουν πόρτα πόρτα να "προλάβουν" και να αποτρέψουν ουσιαστικά τη συμμετοχή των κατοίκων στην κινητοποίηση. Χαιρετίζουμε τους εκλεγμένους και τους φορείς που στήριξαν την κινητοποίηση με την παρουσία τους.

Ξαναλέμε ότι η πλημμύρα ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Ήταν η 2η φορά που πλημμυρίσαμε. Όσοι ήταν αρμόδιοι, εκλεγμένοι από το 2009 και μετά είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή που ζήσαμε στο Ληλάντιο και για τις ζωές που χάθηκαν. Άλλαξαν 6 κυβερνήσεις, 4 περιφερειάρχες και 4 δήμαρχοι διαφορετικών κομμάτων και ο κίνδυνος παραμένει. Τα έργα που εκτελούνται φέτος στο Λήλα είναι μπαλώματα. Δεν εγγυώνται την προστασία μας. Εμείς επιμένουμε ότι στον 21ο αιώνα μπορεί να δοθεί λύση. Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί από τις πηγές του ως τις εκβολές του. Από τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μας αναλογεί τίποτα. Εξάλλου η ΕΕ το λέει κυνικά και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια το υπηρετούν ευλαβικά. Να τι λένε ακριβώς: "Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία (εύπορες οικογένειες και βιομηχανίες) από το να προστατευθούν εκείνοι με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία." Για αυτούς λοιπόν η ζωή μας είναι κόστος και δεν έχει να τους αποφέρει όφελος.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΖΥΓΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ 100%



Ακούστε τι είπε το μέλος της Επιτροπής Αυλωνίτου Τ. στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου