Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Με ..."ευχολόγια" 3 δήμοι κύρηξαν ..ανένδοτο κατά των ανεμογεννητριών! Εκπλήξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση... (ακούστε)


Μπροστά στην ...επέλαση του Βαρδινογιαννέικου στην Κεντρική Εύβοια οι 3 ενδιαφερόμενοι Δήμοι συναντήθηκαν για να χαράξουν κοινή πορεία!


Σε μιά συνάντηση που μάλλον είχε "εθιμοτυπικό" χαρακτήρα (μέχρι αποδείξεως τουναντίον) πέραν των ξεχωριστών προσφυγών αποφάσισαν να καταθέσουν και κοινή προσφυγή και να συναντηθούν με την κεντρική κυβέρνηση μπάς και αποτρέψουν την μέχρι σήμερα δεδομένη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στις περιοχές τους.

Πρόκειται για την επενδυτική πρόταση εγκατάστασης συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, καλύπτοντας τους τρείς Δήμους, Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Διρφυών-Μεσσαπίων. Ειδικότερα, πρόκειται για 8 αιολικά πάρκα, τέσσερα στη Βόρειο–κεντρική Εύβοια και τέσσερα στη Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Παρέμβαση δικαστική,
- προετοιμασία ενημέρωσης των πολιτών των τριών δήμων,
- προετοιμασία για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να εμποδιστεί η τοποθέτηση ανεμογεννητριών.
- δημιουργία Κοινής Επιτροπής συντονισμού με μέλη όλων των κοινοτήτων των δήμων.
- Εκπόνηση μελέτης που θα υποστηρίξει τη δικαστική παρέμβαση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αντ. Βούλγαρης συμμετείχε "αυτοπρόσκλητος" στην συνάντηση αυτή και μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο μετέφερε τις εντυπώσεις του από την σύσκεψη και σχολίασε τις εξελίξεις στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια.

Ακούστε τι είπε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου