ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία»


Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για το τι είναι Σχολικός Εκφοβισμός, τις εκφάνσεις του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης του.


Ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας, διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση (bulling), σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00, στον συνεδριακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά Γεώργιου 93 Χαλκίδα.

Ομιλητές θα είναι: η Ψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια κα Μαρκάκη Ευαγγελία – Λίλλιαν, MD, MSc, ο Νευροψυχολόγος – Γλώσσονευρολόγος και Συγγραφέας κος Καρπαθίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της αστυνομίας κος Μάρκου Χρήστος, ο κος Γιαννάκης Σταύρος Εκπαιδευτής Θεραπευτικής Ιππασίας.

Πρόγραμμα
5:00 Βίντεο παρουσίασης της «Ηλιαχτίδας»
5:05 Χαιρετισμοί των καλεσμένων
5:25 Καρπαθίου Χρυσόστομος: Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες, γνωριμία με τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές, Αυτισμός- Νοητική Υστέρηση
6:35 Γιαννάκης Σταύρος : «Βόλτα με το Άλογο» τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας στην κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών με Αναπηρίες
7:05 Διάλειμμα
7:15 Μάρκου Χρήστος: Ενδοοικογενειακή βία και παιδιά «θύτες» ή θύματα;
7:30 Μαρκάκη Ευαγγελία-Λίλιαν: Ανάλυση του σχολικού εκφοβισμού, τα σημάδια και τους τρόπους αντιμετώπισης του.
8:30 Διάλογος με το κοινό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου