Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία»


Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για το τι είναι Σχολικός Εκφοβισμός, τις εκφάνσεις του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης του.


Ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Υποστήριξης Ατόμων με Νεύροαναπτυξιακές Διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας, διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Θυματοποίηση (bulling), σε παιδιά με και χωρίς Αναπηρία», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00, στον συνεδριακό χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά Γεώργιου 93 Χαλκίδα.

Ομιλητές θα είναι: η Ψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια κα Μαρκάκη Ευαγγελία – Λίλλιαν, MD, MSc, ο Νευροψυχολόγος – Γλώσσονευρολόγος και Συγγραφέας κος Καρπαθίου Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της αστυνομίας κος Μάρκου Χρήστος, ο κος Γιαννάκης Σταύρος Εκπαιδευτής Θεραπευτικής Ιππασίας.

Πρόγραμμα
5:00 Βίντεο παρουσίασης της «Ηλιαχτίδας»
5:05 Χαιρετισμοί των καλεσμένων
5:25 Καρπαθίου Χρυσόστομος: Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες, γνωριμία με τις Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές, Αυτισμός- Νοητική Υστέρηση
6:35 Γιαννάκης Σταύρος : «Βόλτα με το Άλογο» τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας στην κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών με Αναπηρίες
7:05 Διάλειμμα
7:15 Μάρκου Χρήστος: Ενδοοικογενειακή βία και παιδιά «θύτες» ή θύματα;
7:30 Μαρκάκη Ευαγγελία-Λίλιαν: Ανάλυση του σχολικού εκφοβισμού, τα σημάδια και τους τρόπους αντιμετώπισης του.
8:30 Διάλογος με το κοινό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου