Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ Ν "Οι διώξεις στο πρόσωπο μου από την Δήμαρχο δεν θα κάμψουν την συνδικαλιστική μου δράση"! (ακούστε)


"Περιμένω αυτή την αντιμετώπιση από την Δήμαρχο λόγω της συμμετοχής μου στο σωματείο" τονίζει ο Νίκος Κατσαμάγκος.


"Θέλει να χειραγωγήσει το σωματείο για να μην μην μιλάμε για τα κακώς κείμενα στον Δήμο" υποστηρίζει ο γραμματέας του Σωματείου και καταγγέλει τα οσα η Δημοτική αρχή κάνει κατά των μελών του Σωματείου, ενώ υποστηρίζει οτι "ολα αυτά δεν πρόκειται να αναστείλουν την συνδικαλιστική μας δράση υπέρ των εργαζομένων"!

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο....




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί θεωρώ ότι ως Γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων έχω το καθήκον και την υποχρέωση να το κάνω. Έχω μάθει στη ζωή μου να μπορώ να λέω ελεύθερα την γνώμη μου, να διεκδικώ και να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Αυτό είναι αρχή μου και σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου αυτό κάνω. Η Δήμαρχος Χαλκιδέων αποφάσισε την μετακίνησή μου, την οποία ως δήμαρχος «δικαιούται» να κάνει όπως και τις υπόλοιπες τρεις Όμως η μετακίνηση αυτή στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να καλυφτούν υπηρεσιακές ανάγκες. Αυτό είναι το πρόσχημα. Η κατανομή του προσωπικού, ούτως ή άλλως από την αρχή της θητείας της δεν στηρίζεται στα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα αλλά σε έναν καταστροφικό αυτοσχεδιασμό της ίδιας και των συνεργατών του που έχει οδηγήσει πολλές υπηρεσίες του δήμου σε παράλυση. Η πράξη της αυτή είναι: 1. εκδικητική γιατί ως σωματείο το καταγγείλαμε. 2. Τρία χρόνια είναι δήμαρχος και ακόμα δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει ρόλους. 3. Τιμωρητική. Έχεις διαφορετική άποψη; Τιμωρείσαι. Η κ. δήμαρχος θα προτιμούσε ίσως και άλλες πιο σκληρές «τιμωρητικές-εξαντλητικές» πρακτικές άλλων εποχών, αλλά ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς για εκείνη αλλάξαμε εποχή. Τι μήνυμα στέλνει λοιπόν η κ. δήμαρχος προς τους υπαλλήλους του δήμου αλλά δυστυχώς και στους πολίτες; Ότι αν εσύ δεν είσαι υπάκουος, δεν είσαι το «καλό παιδί» τότε θα «εκδικηθεί» όπου και όπως μπορεί. Συνάδελφοι και Συναδελφισσες Οι στόχοι της εκδικητικής, ρεβανσιστικής, τιμωρητικής κίνησης της στο πρόσωπο του Γραμματέα των εργαζομένων, και κατ΄ επέκταση στο πρόσωπο των εργαζομένων, και όχι στο πρόσωπο του Νίκου Κατσαμαγκου είναι ξεκάθαροι: 1. Θέλει να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των συνδικαλιστικών μου υποχρεώσεων, ως γραμματέας του συλλόγου για τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων του δήμου μας. 2. Θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση με τον περιορισμό της συνδικαλιστικής μου δράσης, με τον εκφοβισμό, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης και εν τέλει στην απαξίωση του συλλόγου. 3. Θέλει να διχάσει τους εργαζομένους του δήμου, στρέφοντας τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο και να απαξιώσει τον ρόλο του σωματείου. συνάδελφοι και συναδελφισσες Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να αντισταθούμε, να προστατέψουμε το θεσμό του Γραμματέα τον θεσμό του σωματείου των εργαζομένων, να μην ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικές, να μην τρομοκρατούμεθα ενάντια σε κάθε έννοια της δημοκρατίας, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μου και δεν θα μειώσουν τη δράση μου για την προστασία των δικαιωμάτων μας. Σας καλώ με τη σειρά σας να σταθείτε δίπλα στο σωματείο μας και να μην ακούτε τις σειρήνες που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα πράγματα. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας. 

Νικόλαος κατσαμαγκος Γραμματέας συλλόγου εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων


Καταγγελία για το σεμινάριο επιμόρφωσης υγείας και ασφάλειας...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ.

 

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Άρνηση της Δημοτικής Αρχής να καλύψει το κόστος της επιμόρφωσης της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας 

 

Στο συμβούλιο της έκτης Οκτωβρίου 2022 του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου του δήμου Χαλκιδέων αποφασίστηκε να διατεθεί το ποσό των 150 ευρώ για την επιμόρφωση της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας του δήμου Χαλκιδέων το εν λόγω ποσό αν και ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή εκείνη δεν το διέθεσε αν και ήταν υποχρέωση της να το πράξει σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 καί παρ.6 του Ν.3580/10, με προφανή σκοπό την μη επιμόρφωση της επιτροπής προκειμένου να μην ασκεί τα καθήκοντα της ,η προσπάθειά της άλλωστε για τη διάλυση της επιτροπής με τη μέθοδο των μετακινήσεων των υπαλλήλων που συμμετέχουν σε αυτή δεν απέδωσε καρπούς και για το λόγο αυτό επέλεξε να να μη διαθέσει ούτε ένα ευρώ αδιαφορώντας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Για άλλη μία φορά φαίνεται η αναξιοπιστία και η διγλωσσία της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζομένους. Η δημοτική αρχή η οποία είχε διαβεβαιώσει όλους τους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλάι τους σε ότι χρειαστούν....

 

Τώρα αδιαφορεί ακόμα και για τα αυτονόητα... Εμπρός λοιπόν συνεχίστε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει τρομοκρατώντας και εκφοβίζοντας όλους τους εργαζόμενους.... Τους παραδίδουμε στην κρίση των Συμπολιτών μας και των εργαζομένων …

 

Ο Πρόεδρος. Ο Γραμματέας.

                      

ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ Σ. ΚΑΤΑΣΑΜΑΓΚΟΣ Ν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου