Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

"Γράψε-σβύσε" από το ΥΠΕΝ και τον Υπουργό για τις ανεμογεννήτριες στη Σκύρο και σύγκρουση συμφερόντων...!! (ακούστε)


Ενα μεγάλο παρασκήνιο αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο για την "επένδυση στον Κόχυλα" και τα "μπρός-πίσω" από το Υπουργείο.


Μετά το φιάσκο των δηλώσεν του Αμυρά και την άμεση ανακληση των "απάτητων βουνών" νέο κρούσμα από το ΥΠΕΝ που "ανήρτησε τις περιβαλλοντικές μεταξύ και της Σκύρου και μία μέρα μετά ...χάθηκε (απεσύρθη;) αυτή της Σκύρου"!! Εμεινε όμως ο χάρτης....

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο ο Σάκκης Παπαδόπουλος, σύμβουλος της παράταξης του Αντ. Βούλγαρη για το παρασκήνιο και τα οσα συμβαίνουν.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
📌 Τη Δευτέρα 3.10 το ΥΠΕΝ ανέβασε για διαβούλευση τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) για τις περιοχές NATURA της Θεσσαλίας και τις Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και για αυτές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Στα αρχεία των ΕΠΜ περιλαμβανόταν και ο χάρτης προτεινόμενης ζωνοποίησης για τις περιοχές NATURA της Σκύρου, που βλέπετε παρακάτω.
👉 Σε αυτόν φαίνεται ότι η ανατολική ακτή του Κόχυλα προτείνεται ως Ζώνη Απόλυτης Προστασίας της Φύσης και το υπόλοιπο κυρίως τμήμα ως Ζώνη Προστασίας της Φύσης: και στις δύο αυτές ζώνες δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών!
❗Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, η μελέτη για την Εύβοια είχε αποσυρθεί από τη διαβούλευση!
👍 Ωστόσο ο σύνδεσμος που παραπέμπει στον χάρτη της Σκύρου παραμένει ενεργός:
👀 Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ξανανέβει η μελέτη για διαβούλευση για να δούμε αν όλο αυτό έγινε για να «χωρέσει» στον χάρτη το τερατώδες αιολικό στον Κόχυλα...


ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου