Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Είναι η ώρα να μην περιμένει η Ελλάδα την κοιμισμένη Ευρώπη"

Ηρθε η ώρα να δείξει το πολιτικό προσωπικό αν διαθέτει ψυχή και δυναμη να αντιμετωπίσει τον νεοοθωμανισμο και το νέο χαλιφατο που επιχειρείται αντί να το διαχειριστει με όρους 'κατευνασμού" και διαλόγου σε πολιτικα και διπλωματικά κωφούς. 

Είναι η ώρα να μην περιμένει η Ελλάδα την κοιμισμένη Ευρώπη αλλά να την σύρει με ενέργειες ισχυρές και γιατί όχι και ενοχλητικές για τους ισορροπιστες και χλιαρους Ευρωπαιους. 

Η Τουρκία ξεδιπλώνει με άνεση εδώ και χρόνια ένα imperium με στήριξη και ανοχή μαζί. Για κάθε υπηρεσία που κάνει (Συρία, Κούρδοι, πρόσφυγες, κλπ) λαμβάνει υπέρογκα αντάλλαγμα σε γεωστρατηγικο χώρο (Λιβύη, αοζ, Αιγαίο, κλπ). 

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί αλλά μονο παρακολουθεί συμπαθητικά δυστυχώς. Οσο συμβουλεύουν Ντοκοι,στόκοι και άλλοι οσφυκαμπτες τόσο η χώρα θα χάνει ζωτικό χώρο στην διεθνή διπλωματία. Αυτή την διαλλακτικοτητα και την βαθειά πίστη στον διάλογο και την συνεννόηση η μεν Τουρκία την εκλαμβανει σαν υποχωρητικότητα οι δε σύμμαχοι μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ σαν αδυναμία ή ευκαιρία να μην πολυενοχλουνται. Οταν διαπιστώσουν ότι είναι αργά θα κανουν μετάνοιες αλλά θα είναι αργά και για αυτούς . Οσο την πολιτική και την διπλωματία επηρεάζουν οι πολυεθνικές που έχουν παραγωγή στην Τουρκία η ΕΕ θα χάνει σε αξιοπιστία και ισχύ.
Η συγκυρία δεν θέλει αιφνιδιασμό αλλά συνεννόηση διακομματική και πολύ δουλειά που έπρεπε βέβαια να είχε προηγηθεί για κατι που το περιμεναμε εδώ και μήνες..οπως και την ΑΟΖ με την Λιβύη και τις θποθαλασσιες έρευνες στην Κύπρο αλλα και νότια της Κρήτης οπως έχει προαναγγελθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου