Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Αιδηψός: «Δεν ήξερα ότι είναι κρούσματα», λέει η οδηγός ταξί που μετέφερε τους Σέρβους τουρίστες

Η οδηγός του ταξί που μετέφερε από το κέντρο Υγείας Ιστιαίας στο νοσοκομείο της Λαμίας το ζευγάρι των Σέρβων τουριστών που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Mega.

Όπως αποκάλυψε όχι μόνο το κέντρο υγείας Ιστιαίας έδιωξε τους τουρίστες, παρότι το πρωτόκολλο προέβλεπε μεταφορά με ασθενοφόρο, αλλά εξαπατήθηκε και η ίδια, αφού το μόνο που της είχαν πει είναι ότι ένας διαβητικός τουρίστας πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

«Εγώ είπα στην κοπέλα ότι έχω φέρει έναν διαβητικό γιατί έτσι με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα έρθει ένα ζευγάρι Σέρβων ο οποίος είναι διαβητικός, αυτός ο κύριος. Και περίμενα ένα ζευγάρι που έχει διαβήτη για να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις. Από το κέντρο υγείας Ιστιαίας από έναν συνάδελφο και από μια ξεναγό. Αυτοί με πήραν τηλέφωνο», λέει η οδηγός του ταξί.

Το ανδρόγυνο ξεκίνησε με ταξί από τα λουτρά Αιδηψού όπου διέμενε, για το κέντρο υγείας τις Ιστιαίας γιατί ο σύζυγος, που είναι διαβητικός, αισθανόταν μια αδιαθεσία.

«Όταν στο κέντρο υγείας η γιατρός άκουσε ότι είναι Σέρβος και δεν αισθάνεται καλά, κατευθείαν τους απομάκρυναν και δεν ήθελαν καν, ούτε να τους εξετάσουν για τον διαβήτη, ούτε τίποτα», λέει η βοηθός ξεναγού, η οποία σύμφωνα τα όσα υποστήριξε, τους ζήτησαν να πάνε στη Λαμία με ταξί, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το κέντρο υγείας είναι πολύτιμο.

Η οδηγός ταξί που τους μετέφερε από τα λουτρά στο κέντρο υγείας, συμφωνήθηκε να τους πάει ως την Αιδηψό και ο ίδιος ενημέρωσε συνάδελφό του να τους παραλάβει από την περιοχή για το νοσοκομείο της Λαμίας.

«Εμένα με πήραν τηλέφωνο, μια κοπέλα, μου είπε ότι είναι βοηθός ξεναγού και ένας συνάδελφος που είχε ταξί απέναντι. Αυτός που τους πήγε, και μου λέει είναι ένα ζευγάρι διαβητικών και θέλουν να πάνε στη Λαμία’. Δεν ήξερα ότι είναι κρούσματα».

Και η οδηγός επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της ξεναγού, ότι δηλαδή η πρόταση του κέντρου υγείας ήταν το ζευγάρι να μεταφερθεί με ταξί.

«Η κοπέλα αυτή η ξεναγός μου είπε ότι δεν τους έδωσαν καμία σημασία ότι είπαν να βάλουν ασθενοφόρο και είπε, η μια κοπέλα γιατρός που ήταν, ότι το ‘κρατάμε για ώρα ανάγκης το ασθενοφόρο», ανέφερε ακόμη η οδηγός ταξί.

Με κείμενο στο… κινητό η ενημέρωση

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν έφτασαν στη Λαμία η σύζυγος από τη Σερβία έκρυβε τον άσσο στο κινητό της.

«Πηγαίνοντας στη Λαμία είπα σε μια κοπέλα που ήταν εκεί και θερμομετρούσε ότι έχω φέρει ένα ζευγάρι που είναι διαβητικοί. Και εκείνη την στιγμή, βγαίνει η κυρία αυτή που ήταν παραδίπλα μου, το κινητό της και το δείχνει από μακριά στην κοπέλα. Και μου λέει ‘αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διαβητικοί είναι για κορωνοϊό. Και κάνω έτσι και πρόλαβα και είδα τα πρώτα γράμματα, την πρώτη σειρά, εκεί που έγραφε, το μόνο που είδα ήταν κορωνοϊός. Και τρελαίνομαι εκείνη την ώρα», λέει η οδηγός του ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου