Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ... ΦΥΤΑ;

Το ότι δεν έχουμε δημοσιογράφους το ξέρουμε. Εισαγγελείς έχουμε; Κι αν ναι, είδαν τις ζαρντινιέρες με τα φυτά στην «Μεγάλη Απάτη» της Αθήνας; 

Μήπως είδαν και πόσο κόστισαν αυτά τα φυτά; Και… θα κάνουν κάτι ή μπα;

Το ξέρετε πως ο Δήμος Αθηναίων έχει δικά του φυτώρια, με χιλιάδες δέντρα και θάμνους; Έχει υπεύθυνους, προσωπικό, γεωπόνους κτλ. τους πληρώνει για να παράγουν φυτά. Για να μην αναγκάζεται να αγοράζει. Γιατί λοιπόν δεν πήραν φυτά από τα φυτώρια του Δήμου και χρυσοπλήρωσαν αυτές τις αηδίες που έβαλαν στην Πανεπιστημίου;


Το μεγάλο φυτώριο του δήμου Αθηναίων στην Κατεχάκη, έχει έκταση 90 στρέμματα και είναι δωρεά υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μέσα λοιπόν στα 90 στρέμματα υπάρχει ένα Θερμοκήπιο που καλύπτει 1 στρέμμα και άλλο 1 στρέμμα με στεγασμένους χώρους για φυτά και εργαλεία. Σ’ αυτό το φυτώριο γίνεται παραγωγή 30.000 δέντρων, 50.000 θάμνων και συντηρούν 20.000- 30.000 ανθόφυτα. Τα δέντρα είναι 30 διαφορετικών ειδών, ενώ οι θάμνοι 93 διαφορετικών ειδών. Υπάρχουν ακόμα 16 διαφορετικά είδη αναρριχώμενων και αρωματικών φυτών.

Ο κ. Μπακογιάννης έχει επισκεφτεί τα φυτώρια του Δήμου Αθηναίων μαζί με φωτογράφους και κάμερες. Για να μας μείνει η εντύπωση ότι ενδιαφέρεται και ότι είναι καλός δήμαρχος. Όταν όμως έφτασε η ώρα για φυτά, πήγε και αγόρασε απ’ αλλού. Δεν ήθελε να πάρει δωρεάν από το φυτώριο του δήμου. Ήθελε να βάλει ουασιγκτόνια με 1.700 και 3.200 το τεμάχιο, βλέπεις!!!


Με 10 ευρώ μία ελιά!
Επίσης να τον ενημερώσουμε ότι στην Ιερά οδό, στην Γεωπονική σχολή, υπάρχει το πιο φτηνό φυτώριο της Αθήνας. Με 10 ευρώ αγοράζεις μια ελιά! Αυτός προτίμησε να πάρει πιπεριές έναντι 350 ευρώ το τεμάχιο.

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάνετε την βόλτα σας σε 1.757 στρέμματα και μπορείτε να ψωνίσετε πάμφθηνα δεκάδες λουλούδια, θάμνους και δέντρα. 

Σημειώστε κούκλες μου: Θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιερά οδός 75, τηλ 2103474765

*nikosonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου