Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Τί γίνεται με την διαχείριση των αποβλήτων; Εφαρμόζεται το σχέδιο "ΔΑΡΔΑΝΟΣ" από κανέναν; (ΔΕΙΤΕ)

Μεγάλο θέμα προκύπτει από την αδιαφορία των Δήμων και της Περιφέρειας για την εφαρμογή του σχεδίου της Πολιτικής Προστασίας!!


Σύμφωνα με το "Αναθεωρημένο Σχέδιο ΔΑΡΔΑΝΟΣ"-ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ από την εκδήλωση πλυμμηρικών φαινομένων" Περιφέρεια και Δήμοι έπρεπε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 να έχουν ολοκληρώσει τα σχέδια αντιμετώπισης και αμεσης-βραχείας διαχείρισης των συνεπειών των πιθανόν πλημμυρικών φαινομένων!

Τα σχέδια αυτά επρεπε να έχουν ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και των αντίστοιχων ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ σχέδιο αντιμετώπισης σύμφωνα με τις εντολές του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα ο ΦΟΔΣΑ αρνήθηκε να παραλάβει στην χωματερή του στη Χαλκίδα προιόντα-απόβλητα από τις πλημμύρες που θέλησε να στείλει ο Δήμος Χαλκιδέων, ζητώντας τους να εφαρμοστούν ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από το σχέδιο "ΔΑΡΔΑΝΟΣ".!!

Δείτε το σχέδιο στον σύνδεσμο ΕΔΩ

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%93%CE%9A%CE%9F46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%92-%CE%A604?inline=true


Περιληπτικά, προβλέπεται από το αναθεωρημένο σχέδιο "ΔΑΡΔΑΝΟΣ"-ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ από την εκδήλωση πλυμμηρικών φαινομένων:

"Η άμεση/βραχεία διαχείριση συνεπειών από τους Δήμους συνδέεται με δράσεις που αφορούν: 


-τη μεταφορά των ανωτέρω φερτών υλικών στους χώρους που έχουν ήδη προσδιοριστεί για την προσωρινή εναπόθεση φερτών υλικών μετά την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και τη δρομολόγηση δράσεων προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, ανάκτησης και διάθεσής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων.

Εν συνεχεία, οι Περιφερειάρχες ή οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες που ενεργούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχουν οι Περιφερειάρχες, έχοντας υπόψη τυχόν αιτήματα συνδρομής προς υποστήριξη του έργου άλλων φορέων (Π.Σ., Δήμοι, κλπ) και τις επιπτώσεις του καταστροφικού φαινομένου σε έργα και υποδομές αρμοδιότητας Περιφέρειας, συγκροτούν κατάλληλα συνεργεία για:

-τη μεταφορά των ανωτέρω φερτών υλικών στους χώρους που έχουν ήδη προσδιοριστεί σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους για την προσωρινή εναπόθεση φερτών υλικών μετά την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και τη δρομολόγηση δράσεων προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, ανάκτησης και διάθεσής τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων."

Εχει γίνει τίποτα απ όλα οσα προβλέπονται;

Που θα πάνε ολα τα απόβλητα που προέκυψαν από τις πλημμύρες;

Θα επανέλθουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου