Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: "Πολλά τα παράπονα των κατοίκων, για έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας στα μεγάλα προβλήματά τους. "

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Αυγούστου, ακόμα ένα οδοιπορικό, από κλιμάκιο της παράταξής μας, σε πληγείσες περιοχές της Εύβοιας. (Ληλάντιο –Μπούρτζι - Ψαχνά – Καστέλα - Πολιτικά).

Η “Στερεά Υπεροχής”, όπως δεσμεύτηκε εξαρχής, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα ζητήματα που προέκυψαν μετά την καταστροφή, να αναδειχθούν, να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο και να αποφασιστούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Προφανώς και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας όσο και οι δεσμεύσεις, που αναλήφθηκαν από Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή, σχετικά με την αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των δημόσιων υποδομών μας.

Δεσμευόμαστε για συνεχή και επιμελή παρακολούθηση εξαγγελιών και εργασιών και ειλικρινή στήριξη σε όλους τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Τώρα δεν χωρούν μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις.

Τώρα ήρθε η ώρα των έργων.

Τώρα ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Φτάνει πια η επικοινωνιακή πολιτική, ήρθε η ώρα της ουσιαστικής πολιτικής.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εθελοντές, που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και με πληγέντες κατοίκους των περιοχών.

Είναι αλήθεια πως όλοι οι κάτοικοι, που συνομίλησαν με τα μέλη του κλιμακίου, παραπονέθηκαν, για έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας στα μεγάλα προβλήματά τους
και απαίτησαν:


-Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες, για την τεράστια καταστροφή.
-Να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα οι ζημιές στις βασικές υποδομές. (δρόμοι, γέφυρες, δημόσιοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις)
-Να υπάρξει συστηματική βοήθεια αποκατάστασης των κατοικιών, μέσω εργολαβιών, με μερίμνα της Περιφέρειας και των Δήμων.
-Να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
-Να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οριοθέτησης και διευθέτησης του Λήλαντα αλλά και των άλλων ποταμών και ρεμάτων, προς αποφυγή μελλοντικών αντίστοιχων καταστροφικών καταστάσεων.

Τα μέλη του κλιμακίου δεσμεύτηκαν, στο μέτρο των θεσμικών δυνατοτήτων τους, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, που δημιουργήθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής.

Δεσμεύτηκαν επίσης, να αναδείξουν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, στην ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί
στις 3 του Σεπτέμβρη στη Χαλκίδα.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, εκτός του επικεφαλής Δημήτρη Αναγνωστάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Ακριώτου Θεοδώρα (Εύβοιας), Λάμπου Σπύρος (Φθιώτιδας), Μπερμπερής Μωυσής (Ευρυτανίας), Παρασκευάς Δρόσος (Φωκίδας) και τα μέλη της παράταξης Κατσαλίφης Μιχάλης, Μπασινάς Στέφανος, Παπαδάκης Αντώνης και Φρυγανιώτη Βάνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου