Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η απάντηση μας στο εξώδικο του «μανατζαραίου με μεταπτυχιακό στην …αποτυχία»!!!

Το εξώδικο που μας απέστειλε είναι γεμάτο ύβρεις, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτός ότι δείχνουν απώλεια ψυχραιμίας και αδυναμία να δεχθεί κριτική, είναι «ότι πρέπει για μια ..μυνησούλα για συκοφαντική δυσφήμιση»!

Ύβρεις, απειλές, ψέματα αλλά για την «ταμπακέρα» τίποτα.
Νομικίστικα επιχειρήματα που ούτε πρωτοετής φοιτητής Νομικής δε θα χρησιμοποιούσε.

(Δείτε το εδώ https://www.eviatoday.news/2020/08/blog-post_12.html)

Πάμε λοιπόν στην ουσία:

α) Κάνει αναφορά στις διατάξεις του αρ.8 του Ν. 3429/2005 που προβλέπει πως ο έλεγχος των δημοσίων επιχειρήσεων ασκείται από τον Υπουργό Οικονομικών μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων και Τμημάτων, αναφέρει δηλαδή το αυτονόητο

β) Δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο άρθρο 7 του ίδιου νόμου (3429/2005) που καθορίζει τι οφείλει να κάνει κάθε δημόσια επιχείρηση και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της

γ) το άρθρο 8 που προαναφέραμε περιγράφει γενικά ποιος ασκεί τον έλεγχο. Ο έλεγχος αυτός συνίσταται στη διαπίστωση εάν τηρούνται οι υποχρεώσεις της εκάστοτε επιχείρησης που προβλέπονται στο άρθρο 7.

Ενδεικτικά, εάν ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός περιέχουν την κατάλληλη τεκμηρίωση, εάν οι αποφάσεις του ΔΣ για αναμορφώσεις του προϋπολογισμού τηρούνται, εάν τα παραστατικά δαπανών είναι τα προβλεπόμενα και έχουν καταχωρηθεί σωστά. Ο έλεγχος καταρχήν δεν εκτείνεται στην τοποθέτηση επόπτη εξωτικού από τον Οργανισμό. Υποτίθεται όλα τα ανωτέρω τα κάνουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, τα υποβάλλουν όποτε προβλέπει ο νόμος στο Υπουργείο και ελέγχονται.

δ) Με τη με αριθμό 2/6991/ΔΠΓΚ Υ.Α (ΦΕΚ Β 1905/18.5.2020) έγινε ορισμός Επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών στον «ΟΛΝΕ». Άλλο έλεγχος, άλλο εποπτεία. Απλά ελληνικά.

Αναφέρει ο Παπανδρέου για έλεγχο, ξεχνάει όμως την εποπτεία. Αυτονόητο, για να φτάσουμε στην εποπτεία πρέπει ο έλεγχος που προηγήθηκε να διαπίστωσε πως ο Οργανισμός δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του.
Μία απλή ανάγνωση της ΥΑ για το έργο της επόπτριας αποδεικνύει πως όχι απλά δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις τους επί Παπανδρέου, αλλά τα είχαν κάνει μαντάρα.

Ούτε τις αποφάσεις (;) του ΔΣ δεν μπορούσαν να εκτελέσουν που σχετίζονταν με την οικονομική διαχείριση (κρατήστε το αυτό) και έβαλαν επόπτρια για να τους συμβουλεύει. Για όσα είδε ο έλεγχος επί ημερών Παπανδρέου.

Δεν τηρούσαν τις Υπουργικές Αποφάσεις, οδηγίες και εγκυκλίους για την κατάρτιση, αναθεώρηση και εκτέλεση του προϋπολογισμού και το Υπουργείο έβαλε επόπτη. Με απλά λόγια ο οικονομολόγος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, που έλεγε πριν το διορισμό του πως έχει και μεταπτυχιακό δεν μπορούσε να καταρτίσει και να εκτελέσει τον προϋπολογισμό

Γιατί άραγε;

-Δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν τους πίνακες προϋπολογισμού και έβαλε το Υπουργείο Επόπτη.

-Δεν μπορούσαν να στείλουν έγκαιρα τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο Εποπτεύον Υπουργείο, στον έλεγχο δηλαδή. Μήπως έψαχναν να τα βρουν;

-Δεν μπορούσαν να στέλνουν έγκαιρα αιτήματα χρηματοδότησης για την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων επενδυτικών έργων και προγραμμάτων.

Και μετά αναρωτιόμασταν γιατί δεν γίνεται κανένα έργο από τον ΟΛΝΕ.

Και το πιο ωραίο; O έλεγχος δεν μπορούσε να διασταυρώσει την ορθότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων με τα τηρούμενα λογιστικά βιβλία του φορέα. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι οι δαπάνες που έστελναν δεν προέκυπταν από τα τηρούμενα βιβλία. Τους έστειλε το Υπουργείο Επόπτη για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. Δεν τα λέμε εμείς. Η απόφαση διορισμού επόπτη τα λέει.
Κύριε Παπανδρέου γι’ αυτά που αναδεικνύει η δημοσιογραφική έρευνα γιατί δε λέτε τίποτα;

Στο επόμενο εξώδικο θα μας απαντήσετε;

A, και να μην ξεχάσουμε, στείλτε μας και τα έγγραφα του Υπουργείου που επεσήμαναν στον ΟΛΝΕ τα «λάθη» που γίνονταν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και στις αποφάσεις που παίρνατε. (για να μην τα δημοσιεύσουμε εμείς!!!)

Μην μας απαντήσετε πως δεν υπάρχουν, γιατί υπάρχουν. 

Δεν μπορεί ο Υπουργός να ξύπνησε ένα πρωί και να είπε «θα βάλω επόπτη στον ΟΛΝΕ». Τι λέει το σχετικό με αριθμό 5 έγγραφο που αναφέρει στο προοίμιο η άνω ΥΑ;

Καλά, για τα κέρδη του Οργανισμού επί ημερών σας δε λέμε κάτι, εδώ απλά γελάνε και οι πέτρες και κλαίνε οι προμηθευτές.

Αναμένουμε απαντήσεις στα ανωτέρω. 
Καλή Παναγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου