Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, τη σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Άμφισσας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Ευβοίας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

  • Εννέα (9) ημεδαποί (πέντε στη Χαλκίδα, τρεις στη Θήβα και ένας στη Λαμία αντίστοιχα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους (45) εκατοστών, ένας μικρός πλαστικός ναργιλές («λουλάς») κ.α.
  • Έξι (6) αλλοδαποί (τέσσερις στη Λαμία, καθώς και δύο στην Άμφισσα και στη Θήβα αντίστοιχα), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
  • Ημεδαπή στην Ερέτρια, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στη σύλληψη διωκόμενων προσώπων και στη διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (944) άτομα, εκ των οποίων (772) ημεδαποί και (172) αλλοδαποί, καθώς και (784) οχήματα.

Προσήχθησαν: (72) άτομα, εκ των οποίων (49) ημεδαποί και (23) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (30) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

  • (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • (6) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
  • (4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
  • (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • (5) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
  • (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο.
 Κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
  • Διάφορα είδη παραεμπορίου.
 Βεβαιώθηκαν συνολικά: (332) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • (315) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (56) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (9) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (235) λοιπές παραβάσεις].  
  • (9) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
  • (1) παράβαση για παραεμπόριο.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά κα στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου