Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΣΤΑ ΓΙΑΛΤΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα Γιάλτρα Ευβοίας μέχρι το 2004 ανήκαν όλες στην εταιρία Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες. Το 2004 ο ΝΗΡΕΑΣ αγόρασε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις και νοίκιασε τις υπόλοιπες.
Οι συνάδελφοι που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις που εξαγοράστηκαν αναγκάστηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις στις 19/08/2004 χωρίς να λάβουν καμία αποζημίωση!!! Οι συνάδελφοι που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις που νοικιάστηκαν συνέχισαν να φαίνονται ως εργαζόμενοι των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών, πληρώνονται μέσω των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά από τον ΝΗΡΕΑ. Μόνο ο ΝΗΡΕΑΣ υπάρχει στην περιοχή.

Το τελευταίο μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος από το διαφορετικό στις 2 εταιρίες μισθολογικό καθεστώς.
Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών έχουν οφειλές δεδουλευμένων7 μηνών κατά μέσο όρο,ενώ οι εργαζόμενοι του ΝΗΡΕΑ σήμερα δεν έχουν οφειλές. Οι συνάδελφοι στα Γιάλτρα που έχουν πρόσληψη στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες αλλά εργάζονται για λογαριασμό του ΝΗΡΕΑ σήμερα επίσης δεν έχουν οφειλές!!!Όλοι οι συνάδελφοι στα Γιάτρα είτε έχουν σύμβαση με Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες είτε με ΝΗΡΕΑ, εργάζονται για τον ΝΗΡΕΑ, παίρνουν εντολές από τον Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ, οποιαδήποτε πρόσληψη ή απόλυση γίνεται με εντολή του ΝΗΡΕΑ.
Η συνάδελφος ΒΚ που απολύθηκε λόγο της συνδικαλιστικής της δράσηςαρχικά προσλήφθηκε στις 10/07/2012 με σύμβαση ορισμένου χρόνου (5μηνη), με εντολή του Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ, στον ΝΗΡΕΑ. Η σύμβαση αυτή ανανεώθηκε μέχρι 31/12/2012,με εντολή του Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ. Στις 22/01/2013 έγινε νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου, με εντολή του Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ, αυτή τη φορά όμως στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες. Μετά τη λήξη και αυτής της σύμβασης ορισμένου χρόνου, έγινε νέα σύμβαση αορίστου χρόνου στις 04/06/2013, μεεντολή του Διευθυντή του ΝΗΡΕΑ,στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες!!!Η συνάδελφος όλα αυτά τα χρόνια δούλευε στον ίδιο εργασιακό χώρο για λογαριασμό του ΝΗΡΕΑ! Οι συνεχείς ανανεώσεις και η μετατροπή της σύμβασής της σε αορίστου χρόνου είχαν να κάνουν με την απόδοση της συναδέλφου στην εργασία της.
Το 2014 η επίθεση της εργοδοσίας στα εργασιακά δικαιώματα ήταν η αφορμή που έκανε τους εργαζόμενους να φτιάξουν επιχειρησιακό σωματείο στον ΝΗΡΕΑ. Η συνάδελφος ΒΚ που ήταν μέλος του συνδικάτου μας, αν και δεν μπορούσε να γραφτεί η ίδια στο επιχειρησιακό σωματείο, πρωτοστάτησε για να γραφτούν άλλοι συνάδελφοι στο επιχειρησιακό σωματείο αλλά και στο κλαδικό σωματείο μας.Η εργοδοσία απολύοντάς τη θέλει να στείλει μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους, θέλει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Ήδη ορισμένα ζητήματα που είχαν βελτιωθεί με τη δράση του επιχειρησιακού σωματείου αλλά και με την παρέμβαση της απολυμένης, προσπαθεί να τα πάρει πίσω.
Η εργοδοσία προκειμένου να σπείρει αμφιβολίες στους συναδέλφους διαδίδει το ένα ψέμα μετά το άλλο. Αρχικά είπε ότι η συνάδελφους ήταν ορισμένου χρόνου, ενώ στη συνέχεια ότι ήθελε η ίδια να απολυθεί για να πάρει ταμείο ανεργίας!!! Φυσικά τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Το πρώτο διαψεύστηκε ήδη μέσα από την ανακοίνωση της ίδιας της εργοδοσίας και είναι όπως ακριβώς αναφέρεται παραπάνω. Το δεύτερο, καλό θα ήταν η εργοδοσία να γνωρίζει ότι όταν ασφαλίζει τους εργαζόμενους στον ΟΓΑ αντί του ΙΚΑ για να πληρώνει λιγότερες εισφορές, τότε αυτοί οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται ταμείο ανεργίας!!!Τέλος, ας σκεφτεί ο κάθε συνάδελφος πως είναι αδιανόητο μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της 2 ανήλικα παιδιά να ζήταγε την απόλυσή της. Επίσης προκλητικό είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η εταιρία στην ιστοσελίδα της στο ίντερνετ διαφημίζεται για την κοινωνικής της ευθύνης, όπου μεταξύ άλλων «αγαθοεργιών»αναφέρει ότι διασφαλίζει και την ελευθερία στον συνδικαλισμό,σύμφωνα με την αρχή3 του οικουμενικού συμφώνου του ΟΗΕ!!!
Η μόνη απάντηση στην προκλητική στάση της εργοδοσία είναι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην 24ΩΡΗ απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Μαΐου. Η μαζική συμμετοχή θα βοηθήσει όχι μόνο στην ανάκληση της απόλυσης αλλά και στο να αντιμετωπίσουμε όλα τα σχέδια της εργοδοσίας. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας, τα σωματεία του ομίλου, τους φορείς και το λαό της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα. Να βγάλουν ψηφίσματα αλληλεγγύης – καταδίκης της απόλυσηςκαι να μας τα στείλουν για να δημοσιευτούν. Να δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου