Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στο 3μελές Ποινικό Χαλκίδας, θα δικαστή η υπόθεση για το έλλειμμα στο αποθεματικό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας Αιδηψού (ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.) που διαπιστώθηκε κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.
Ήδη ξεκίνησαν να καλούνται μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με το έλλειμμα ύψους 28.000 ευρώ από το ταμείο της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. βάση της καταγγελίας του πρώην Δημοτικού συμβούλου κυρίου Λάζαρου Κυρπισλίδη κατά της πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. κυρίας Μαρίας Φώτου.

Ο κύριος Κυρπισλίδης είχε κοινοποίηση την καταγγελία του στην Εισαγγελία Χαλκίδας, την Περιφέρεια Στερεάς και τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, ενώ στο παρελθόν είχε φέρει πολλές φορές το θέμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού με μοναδικό θέμα την οικονομική διαχείριση της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να αναλάβουν έρευνα ορκωτοί ελεγκτές παραπέμποντας τα αποτελέσματα σε Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφέρεια και Εισαγγελία.

Στα μέσα του Ιανουαρίου του 2013 ορκωτοί ελεγκτές ήρθαν και πήραν όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζητούσαν με τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και Δελτία Τύπου, ώστε να γίνει ο ενδεδειγμένος έλεγχος και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το ελλειμματικό ταμείο της επιχείρησης.

Ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Ιωάννης Αναστασίου, με επιστολή προς τον Δήμαρχο που κοινοποιήθηκε και στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, είχε προτείνει την 14 Φεβρουαρίου 2013 την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης για συζήτηση θεμάτων και προβλημάτων που θα απασχολήσουν μακροχρόνια τον Δήμο προκαλώντας αρνητική εικόνα, ανάμεσα τους και το θέμα της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. Τελικά η ειδική συνεδρίαση δεν είχε πραγματοποιηθεί την ημερομηνία εκείνη λόγο απουσίας του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου