Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης σχετικά με την ιδιότυπη ομηρία τριάντα (30) εργαζομένων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
  Στην πρωτολογία της απάντησής του ο Υπουργός κ.Βούτσης αναγνωρίζοντας αδικίες σε βάρος εργαζομένων που έχουν συντελεσθεί στα χρόνια των μνημονίων ή και πρωτύτερα πρόκρινε τη λύση του προβλήματος των συγκεκριμένων εργαζομένων μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Ο Νίκος Μαυραγάνης στη δευτερολογία του πρόβαλλε τα νομικά επιχειρήματα με τα οποία η προκρινόμενη λύση του ΑΣΕΠ δεν είναι η ορθή και υπερασπίστηκε τη θέση των εργαζομένων λέγοντας ότι: «θα ήταν παλινωδία να πάρουμε κάποιους από το τελικό στάδιο, όπου πλέον εκτελείται η τοποθέτηση και να τους γυρίσουμε σε ένα πρώιμο στάδιο λιστών του ΑΣΕΠ, όπου παραπέμπουμε εις τις καλένδες την τοποθέτησή τους».

Τέλος ο βουλευτής κατέληξε σε μια νέα πρόταση προς τον Υπουργό για ταχεία αποκατάσταση της αδικίας, που συνίσταται στο να τεθεί σε γνώση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά για την υπόθεση, ένα επιπρόσθετο ερώτημα, ώστε να τύχει ταχείας απάντησης και να δοθεί τέλος στο πρόβλημα. Ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Νίκου Μαυραγάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου