Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Παράνομα φάρμακα σε Σούπερ Μάρκετ! - 200.000ευρώ το πρόστιμο!

Σε παράνομη πώληση φαρμάκων επιδίδετο Σούπερ Μάρκετ στην Εύβοια και μετά από καταγγελία κατεγράφη η παράνομη πράξη η οποία επισείει με βάση τον σχετικό νόμο πρόστιμο εως 200.000 ευρώ.
Μάλιστα το εν λόγω Σ/Μ πωλούσε και συνταγογραφούμενα φάρμακα γεγονός που εκτός του παρανόμου καθίσταται και επικύνδινο για την υγεία των πολιτών.
Ο ΕΟΦ και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Ευβοίας κατήγγειλαν το γεγονός, και εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση.
«Δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 3332/26.11.2014 εγγράφου του Π.Φ.Σ. διαβιβάστηκε στον Ε.Ο.Φ. και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η καταγγελία του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας στην οποία αναφέρεται ότι super market εντός των ορίων του φαρμακευτικού συλλόγου προβαίνει παρανόμως στην πώληση φαρμάκων και ΜΥΣΥΦΑ, και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη της προβλεπόμενης Ανώτατης Λιανικής Τιμής, προσκομίζοντας πωλούμενα φαρμακευτικά σκευάσματα, απόδειξη αγοράς των ανωτέρω φαρμάκων από το εν λόγω super market, καθώς και φωτογραφία από το ράφι του εν λόγω super market, όπου εμφαίνονται τα προς πώληση φάρμακα. 

Το σχετικό έγγραφο ελέγχου του Α.Τ. διαβιβάστηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), και το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου ΥΦ 399/7.5.2015 εγγράφου του προς τον Ε.Ο.Φ. αιτήθηκε την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στην διάταξη του άρθρου 95 παρ. 7 εδ. β΄ του Ν. 4172/2013, όπως δηλαδή είχε ζητήσει ο Π.Φ.Σ. με το ανωτέρω έγγραφό του». 

Όπως επισημαίνεται «η ως άνω διάταξη προβλέπει ότι όποιος χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ. Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή.» 

Ακούστε τι ειπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλογου Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου