Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΚΚΕ: Σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΚΥ της Εύβοιας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζει τη στρατηγική της Ε.Ε και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, με οδυνηρά αποτελέσματα.
Το πρόβλημα της εμπορευματοποίησης της υγείας οξύνεται, συνεχίζεται η περικοπή των κρατικών δαπανών και η υποχρηματοδότηση με πολύ αρνητικές συνέπειες στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Ψαχνών, Αλιβερίου, σε όλες τις μονάδες υγείας. 

Οι ελλείψεις σε Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το 45%-50% ακόμα κι αυτών των οργανικών θέσεων στους γιατρούς και το 40% -50% στο υπόλοιπο προσωπικό είναι κενές.
Παρατηρούνται ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, οξύνονται τα προβλήματα της ανανέωσης και της συντήρησης του εξοπλισμού και των υποδομών.
Ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν δουλεύει σε 24ωρη βάση και λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα. κ.α. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αναβάλλεται συνεχώς η κατασκευή του νέου νοσοκομείο Χαλκίδας .
Η κατάσταση αυτή πλήττει τόσο τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής που πληρώνουν ακριβά συνεχώς πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες όσο και τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας που εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης, αντιμετωπίζοντας επί πλέον μεγάλη μείωση στο εισόδημα τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:
·        Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους  απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
·        Την προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αναλώσιμων υλικών.
·        Την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.
·        Την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα και την πλήρη στελέχωσή του.


Ο βουλευτής
 Γιώργος Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου