Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νόθευε ποτά με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά και τα πουλούσε σε μπαρ

Με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά νόθευε αλκοολούχα ποτά ένας 68χρονος, ο οποίος πήγαινε έξω από μπαρ και παρίστανε τον ρακοσυλλέκτη για να παίρνει δωρεάν τα άδεια μπουκάλια ποτών. Ο 68χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία προχθές κατηγορούμενος για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, υλικοτεχνική υποδομή εργαστηρίου εμφιάλωσης, έξι δεξαμενές καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ.

Μαζί με τον γιο του, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., είχαν εγκαταστήσει παράνομα εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών στο Μενίδι και στο Ίλιον. Τα νοθευμένα ποτά τα διακινούσαν σε μπαρ της δυτικής Αττικής.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς συνέλεγε άδειες φιάλες και χαρτοκιβώτια αλκοολούχων ποτών από κάδους ανακύκλωσης, έξω από κέντρα διασκέδασης και σούπερ μάρκετ. Στην συνέχεια, προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα την πρώτη ύλη και κατόπιν επεξεργασίας της, την εμφιάλωναν. Ακολούθως, τα τοποθετούσαν στα χαρτοκιβώτια και τα διέθεταν σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, χωρίς παραστατικά - τιμολόγια.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε οχήματα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα -51- διαφορετικών εταιρειών
  • 6 δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου συστάσεως
  • Υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης
  • Το χρηματικό ποσό των -6.910- ευρώ
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης
Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν, είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατασχεθέντων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου