Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των 30 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Μάη του ’44.

Την Κυριακή 24 Μαΐου, στον Άγιο Συμεών, στους Ταξιάρχες Κύμης στον χώρο εκτέλεσής τους, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των 30 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Μάη του ’44.
Ο Δημήτρης Θωμάς και οι συνεργάτες του  ξεκίνησαν πριν από 12 χρόνια, έναν αγώνα μαζί με το σύλλογο και τους φορείς του χωριού, με σκοπό την επίσημη αναγνώρισή τουαπό την Πολιτεία στους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας.Μαζί με τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, την Καισαριανή και τόσων άλλων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
 

Πέραν από την κατασκευή του νέου μνημείουπαραπλεύρως του παλαιού και την αναβάθμιση  της εκδήλωσης,  έγινε επίσηςέκδοση Ιστορικού Λευκώματος, με θέμα την εκτέλεση  των 30 συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς στο Κακολύρι  τον Μάη του 1944 με τίτλο : «Ταξιάρχες  1944». Προέβη επίσηςκαι  στη δημιουργία  ωριαίου ντοκιμαντέρ -  DVD με τον τίτλο: «Κακολύρι 5/44. Η Ιστορία μιας μέρας»με πρωταγωνιστές σε αυτό αυτούς που έζησαν την φοβερή αυτή θηριωδία,προλαβαίνοντας οριακά τον χρόνο αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν φύγει πλέον από τη ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου