Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Ακριώτης «Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Χαλκίδα κινδυνεύει να μείνει εκτός προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης»


Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε μαθητές της Γ' Δημοτικού που εφαρμόζεται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναμένεται να συνεχιστεί και την φετινή σχολική χρονιά 2018/2019. Η εφαρμογή του προγράμματος ενισχύθηκε και από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από πάρα πολλούς Δήμους της χώρας καθώς μέσα από τις πρωτοβουλίες τους για τη μεταφορά των μαθητών εξαρτήθηκε εν πολλοίς και η επιτυχία αυτού του προγράμματος.


Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα:
·         η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής
·         ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον
·         η αποφυγή του πνιγμού
·         η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό
·         η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων
·         η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία
·         η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Χαλκίδας αρνείται να διαθέσει το κολυμβητήριο στους μαθητές των σχολείων για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.
Όταν στην χώρα μας κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 άτομα χάνουν τη ζωή τους από πνιγμούς κατατάσσοντας τη σε μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως αναλογικά με τον πληθυσμό της, είναι απαράδεκτο ο Δήμαρχος της πόλης μας, να αδιαφορεί για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας μη διαθέτοντας για λίγες ώρες το Κολυμβητήριο προκειμένου και οι μαθητές της πόλης της Χαλκίδας να επωφεληθούν, την ίδια στιγμή μάλιστα που για τη σχολική χρονιά 2017/2018 οι συμμετοχές ανήλθαν στις 43.625 παιδιά από 1.549 σχολικές μονάδες της χώρας, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2016/2017 όπου συμμετείχαν 39.561 από 1.421 σχολικές μονάδες.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, όλοι μαζί θα πρέπει να συμβάλλουμε και να απαιτήσουμε από το Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του προγράμματος και στην πόλη μας. 
Αναμένουμε από το Δήμαρχο της Χαλκίδας κ. Παγώνη να επιδείξει την ίδια ευαισθησία με τους υπόλοιπους δημάρχους για την εκπαίδευση των μικρών μαθητών της πόλης και να επιτρέψει τη χρήση του Κολυμβητηρίου για τους σκοπούς του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου