Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

EKTAKTH ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων: “Μείνετε στα σπίτια σας”

Ανακοίνωση εξέδωσε  ο Δήμος Χαλκιδέων κάνοντας αποτίμηση των ζημιών στην πόλη. Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημέρωση μέσω Facebook έκανε προς τους πολίτες ο Δήμαχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στις 8:50′ το βράδυ της Κυριακής. Δείτε τι έγραψε:

"Ο Δήμος μας επλήγη βάναυσα απο την πρωτοφανή κακοκαιρία, που δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τις τελευταίες 48 ώρες, τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε όλη την έκταση του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν τα εκατοντάδες προβλήματα και καταστροφές που έχουν προκύψει. Παρακαλώ θερμά όλους τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εφόσον δεν είναι απολύτως αναγκαίες, μέχρι να κοπάσουν τα ακραία φαινόμενα. Τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε ολη την έκταση του Δήμου θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 1/10 κλειστά. Παρακαλώ για την κατανόηση και την συνεργασία όλων αυτές τις δύσκολες ώρες."
H πρωτοφανής κακοκαιρία που έχει πλήξει καίρια την Εύβοια, έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και στο Δήμο Χαλκιδέων. Τις τελευταίες 48 ώρες τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να αποκατασταθούν σταδιακά τα προβλήματα.
Μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί δεκάδες δέντρα που ξεριζώθηκαν, πραγματοποιούνται αντλήσεις υδάτων από βασικές υποδομές και απομακρύνονται φερτά υλικά από κατολισθήσεις που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Ειδικότερα στη περιοχή των Λουκισίων, λόγω της καταστροφής τμήματος του οδοστρώματος, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας  από και προς την Κοινότητα Λουκισίων πραγματοποιείται από τον παραλιακό δρόμο.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απόλυτες αναγκαίες για την ασφάλεια τους και προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου