Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πιάστηκαν οι δράστες που λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο του “Πανταζή” στη Χαλκίδα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πρόσφατα σε κατάστημα – κοσμηματοπωλείο, στην πόλη της Χαλκίδας. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ενός εκ των δύο δραστών. Πρόκειται για 33χρονο αλλοδαπό, δραπέτη φυλακών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 27-08-2018, ο 33χρονος από κοινού με έτερο συνεργό του, φορώντας κράνη δικυκλιστών, αποβιβάστηκαν από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας της) και εισήλθαν στο ανωτέρω κοσμηματοπωλείο.
Ακολούθως, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν την υπάλληλο του καταστήματος και την ανάγκασαν να τους παραδώσει, από την βιτρίνα και το χρηματοκιβώτιο, κασετίνες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα.
Οι δράστες διέφυγαν επιβιβαζόμενοι στην δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν δύο φορές στον αέρα, για εκφοβισμό, με πιστόλι, όταν άκουσαν τα ηχητικά σήματα περιπολικών οχημάτων που προσέγγιζαν την περιοχή.
Έπειτα από ευρείες αναζητήσεις αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα επί του οδοστρώματος, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ένα πιστόλι, με φυσίγγιο στην θαλάμη του και (12) φυσίγγια στην γεμιστήρα του, καθώς και (17) κασετίνες, κάποιες από τις οποίες περιείχαν κοσμήματα.
Επιπλέον, από του αστυνομικούς κατασχέθηκαν, από το προαναφερόμενο κατάστημα, ένα υφασμάτινο περιλαίμιο, ένα σακ – βουαγιάζ και μία νάιλον τσάντα (κενά περιεχομένου), ενώ από το σημείο που πυροβόλησαν οι δράστες για εκφοβισμό στον αέρα, δύο κάλυκες πιστολιού, διαμετρήματος (38) cal .
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος, είχε αποδράσει την 24-08-2018 (τρεις ημέρες πριν τη διάπραξη της ληστείας) από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου κρατείτο με Απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, εκτίοντας ποινή πολυετούς κάθειρξης για ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αρπαγή κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου