Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Επιδρομή του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη

Oπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέρασαν με δίκυκλα, στον κεντρικό δρόμο έξω απο το σπίτι του αμερικανού πρέσβη, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν. Σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου μεταξύ άλλων έγραψαν:
Η Ελλάδα, ως κρατικός μηχανισμός και ως γεωπολιτική ψηφίδα σε ένα κρίσιμο γεωγραφικό σημείο του παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ανήκει στην Δύση. Ανήκει εκεί από την ίδρυσή της. Τι σημαίνει όμως αυτό το «ανήκωμεν εις την Δύσιν»;
Κατά καιρούς αυτή η κατάφαση ενδύεται διάφορες στολές. Ανήκουμε στο μπλοκ του «ελεύθερου κόσμου», ανήκουμε στο μπλοκ των «δυτικών αξιών και πολιτισμού», ανήκουμε στην «Ευρώπη»… μόλις αφεθούν στην άκρη οι προπαγάνδες που χρυσώνουν το χάπι, αυτό που μένει είναι η ωμή πραγματικότητα της ιμπεριαλιστικής ιεραρχίας. Στην κορφή της τροφικής αλυσίδας των κρατών, στο μπλοκ που η Ελλάδα είναι ενταγμένη, βρίσκονται οι ΗΠΑ. Παλιά ήταν η Βρετανική αυτοκρατορία, σήμερα είναι ο ιστορικός της διάδοχος.
Αυτό σημαίνει ότι το αμερικανικό κράτος και το αμερικανικό κεφάλαιο είναι που κανονίζουν την στρατηγική της Ελλάδας ως μιας δευτεροκλασάτης (μετά την οικονομική κρίση) τοπικής εξουσίας, τις κρίσιμες επιλογές της στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και έχουν το πρώτο λόγο (σε σχέση πάντα με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους) στην εκμετάλλευση πόρων και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή επιρροής του Ελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου