Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση για τεχνητό νεφρό και ΕΚΑΒ


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου και του Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκου Κόκκου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.VΣτη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για έναρξη λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ήδη έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκήρυξη τριών θέσεων μονίμων γιατρών για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ειδικοτήτων καρδιολόγου, χειρουργού και νεφρολόγου, και συζητήθηκαν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και το Υπουργείου Υγείας τόσο σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και κινήτρων στελέχωσης Περιφερειακών Ιατρείων της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα επισημάνθηκε η σημαντική αναβάθμιση της επιχειρησιακής παρουσίας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή με την ενεργοποίηση επιπλέον ασθενοφόρων και πληρωμάτων, την ευεργετική παρουσία των μηχανών ταχείας ανταπόκρισης κατά τη θερινή περίοδο (εντυπωσιακή μείωση πνιγμών ως απόρροια της άμεσης ανταπόκρισης), καθώς και τη μείωση κατά 50% του χρόνου διακομιδής περιστατικών από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο, με προσανατολισμό των περιστατικών,πλέον, προς το Νοσοκομείο Λαμίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος διακομιδής από δύο ώρες που απαιτούσε η μεταφορά περιστατικού στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με αυτήν την αλλαγή και τη χρήση της ακτοπλοϊκής ζεύξης έχει μειωθεί σε περίπου μία ώρα. Παράλληλα έχει μειωθεί εντυπωσιακά και ο χρόνος απουσίας των ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας κατά τις διακομιδές, καθώς, μεταφέροντας τα περιστατικά μέσω του ferryboat  μέχρι την απέναντι ακτή της Στερεάς (από εκεί τα παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ Φθιώτιδας), τα ασθενοφόρα έχουν δυνατότητα επιστροφής στο Κέντρο Υγείας σε λιγότερο από 1,5 ώρα, χρόνος σημαντικά μικρότερος από τις κατ' ελάχιστο 4 ώρες που απαιτούνταν για διακομιδή περιστατικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και επιστροφή του ασθενοφόρου στην Ιστιαία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για στήριξη της δημόσιας περίθαλψης στην περιοχή, καθώς είναι η μόνη πειστική απάντηση στις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.   

1 σχόλιο:

  1. Κυρίες και κύριοι και ενήλικες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα δωρητών μας, όπου οι δωρητές με το πιστοποιητικό ΔΩΡΩΝ τους μπορούν να δωρίσουν και να ανταμειφθούν για τη διάσωση μιας ζωής

    Δίνουμε στους δωρητές μας 1187000 $ για νεφρό

    Ο δότης που είναι πρόθυμος να δωρίσει άλλα όργανα μπορεί επίσης να προσδιορίσει ....

    Επικοινωνήστε με το doctodrsimonponcemd@gmail.com
    Για περισσότερες πληροφορίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή