Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ολιγωρία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας καταγγέλει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων για ολιγωρία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και άρνηση να αποδώσουν στους μαθητές του σχολείου το θεσμοθετημένο και νόμιμο δικαίωμά τους για πλήρη και δωρεάν σίτιση όπως προβλέπεται από το ν.1566/85 άρθρο 2.

Το σχολείο μας βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του και παρά τις επανειλημμένες κρούσεις τόσο της διεύθυνσης του σχολείου όσο και του συλλόγου μας, οι μαθητές του σχολείου ακόμη δε σιτίζονται. 


Στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας στις 22/11/2017, εκ μέρους του δήμου, ο κος Πατέλης, τότε πρόεδρος της Β' /θμιας σχολικης επιτροπής, δεσμεύτηκε πως θα γίνουν από αρχές του 2018 οι απαραίτητες ενέργειες (αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του δήμου για το 2018 ώστε να περιληφθεί το κόστος της σίτισης, προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού) και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης στο σχολείο το αργότερο το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους 2017-2018. Την ίδια δέσμευση επανέλαβε ο δήμαρχος Χαλκίδας κος Παγώνης τόσο σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του στις 7/12/2017 όσο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 20/12/2017 όπου παρασταθήκαμε και λάβαμε το λόγο για το θέμα. 

Στις 16/3/2018 ο γραμματέας της Β/θμιας Σχολικής επιτροπής κος Παντρευτάκης μας ενημέρωσε πως τελικά η σίτιση θα έρθει στο σχολείο από το Σεπτέμβριο του 2018 γιατί δεν προλαβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Την ίδια δέσμευση επανέλαβε ο τωρινός Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής επιτροπής κος Παπαποστόλου σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του στις 30/3/2018.
Την ίδια δέσμευση επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής επιτροπής κος Γιαννούκος σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του στις 27/4/2018.
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 11/6/2018 ενέκρινε τη δαπάνη για σίτιση του μουσικού (προϋπολογισμού 74.400€).

Όμως το τμήμα προμηθειών του Δήμου (αρμόδιος υπάλληλος κος Κούμαρος Α.) προχώρησε στην τεχνική έκθεση των προδιαγραφών για τη σίτιση περιγράφοντας σάντουιτς, τυρόπιτα και πίτσα αντί για πλήρες γεύμα με σαλάτα και ψωμί ως όφειλε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου (προϊστάμενος κος Κεράτσας Μ.) ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές και τη διενέργεια μειοδοτικού  διαγωνισμού για την κάλυψη των αναγκών αυτών στη συνεδρίασή της της 17/7/18 και προχώρησε στην κύρωση του διαγωνισμού και ανάθεση της προμήθειας σε ανάδοχο στη συνεδρίασή της της 29/7/18 με τελικό ποσό  περίπου 45.000€.

Με καθυστέρηση 4 ετών και αφού ο Σύλλογός μας μέσα σε 9 μήνες έχει παρασταθεί 2 φορές στο δημοτικό συμβούλιο, δυο φορές στην οικονομική επιτροπή, έχει κάνει συναντήσεις με το δήμαρχο, τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, τον πρόεδρο της Β/θμιας σχολικής επιτροπής, τον αντιπρόεδρο της Β/θμιας σχολικής επιτροπής, τον υπάλληλο του τμήματος προμηθειών, έχει στείλει δυο δελτία τύπου και αμέτρητες επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα, ΑΚΟΜΗ στο σχολείο δεν έχει έρθει σίτιση, κι ότ-αν έρθει θα είναι ένα σνακ..

Έχουμε εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο διαμαρτυρίας – πλην της προσφυγής στη δικαιοσύνη – και η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει. Ο εμπαιγμός που έχουμε υποστεί είναι απαράδεκτος. Ο χρόνος και η ενέργεια που έχει καταναλωθεί από τους γονείς για την διεκδίκηση του αυτονόητου είναι ανυπολόγιστος. Η καταπάτηση των νόμιμων δικαιωμάτων των παιδιών μας είναι προφανώς εκτός ορίων νομιμότητας.

Καλούμε τους αρμοδίους όπως διορθώσουν άμεσα την αδικία και να πραγματοποιήσουν επιτέλους την εργασία, για την οποία πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες, εγκαίρως και ολοκληρωμένα.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Μουσικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου