Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ Καταγγελία κατά του ΔΔΕ Εύβοιας κ. Κυριτσόπουλου


Καταγγέλλουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τους γονείς την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΔΔΕ κ. Κυριτσόπουλου, που εφαρμόζει κατά το δοκούν και με υπερβάλλοντα ζήλο, τους έτσι κι αλλιώς, αντιλαϊκούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει η μία μετά την άλλη, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.


Έτσι, ενώ το εκπαιδευτικό κίνημα ζητά τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 20 (σαν ανώτερο όριο), ο ΔΔΕ επιβάλλει τη λειτουργία πολυπληθέστατων τμημάτων (29 μαθητές στο 2ο Λύκειο Αλιβερίου και 28 μαθητές στο 3ο Λύκειο Χαλκίδας), ενώ σε πολλά σχολεία του νομού  τα 27άρια τμήματα είναι πια ο κανόνας. Στη περίπτωση του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου δε, αφού εξάντλησε όλα τα άλλα μέσα που είχε για να δικαιολογήσει την απόφασή του, έκανε χρήση του απαράδεκτου νόμου Αρβανιτόπουλου, που προβλέπει υπέρβαση του αριθμού των μαθητών κατά 10% σε εξαιρετικές περιπτώσεις, χωρίς να εξηγεί πουθενά, ποιές είναι αυτές οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Αντίθετα δεν χρησιμοποιεί άλλες ευεργετικές για τους μαθητές διατάξεις, όπως στη περίπτωση του 3ου Λυκείου Χαλκίδας, που προβλέπουν ανώτατο όριο μαθητών 25, σε αυτό το σχολείο, λόγω στενότητας του χώρου των αιθουσών.

Επειδή η κατάσταση αυτή ισχύει σε πολλά σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια είναι σαφές ότι οι ΔΔΕ όλων των νομών διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα καταφέρει να κάνει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση στο κράτος, εις βάρος τόσο της ποιότητας του παιδαγωγικού έργου, όσο και των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται τεχνητά, υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν σε μακρινά σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά την ίδια τους τη ζωή, γεγονός που τραγικά επιβεβαιώθηκε με το πολύ πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στη Λαμία. Παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πολλοί από τους οποίους βλέπουν την προοπτική του μόνιμου διορισμού να απομακρύνεται.

Πέραν τούτων, ο ΔΔΕ Εύβοιας, εκτός του ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να εξηγήσει τις αποφάσεις του σε κανέναν, αποφεύγει συστηματικά την οποιαδήποτε επαφή με την ΕΛΜΕ, προφανώς γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Έφτασε δε στο σημείο, να προφασιστεί ασθένεια, 10 λεπτά πριν από προκαθορισμένο ραντεβού με το ΔΣ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να μην απαντήσει σε αυτά και άλλα πολύ σοβαρά ερωτήματα. Ο ΔΔΕ περιφρονεί κατάφορα, όχι μόνο κάθε δημοκρατική διαδικασία ελέγχου, αλλά και αυτή τη στοιχειώδη ευγένεια, να είναι στο ραντεβού που ο ίδιος έχει κλείσει, με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.
Είναι σαφές πια και στον πιο εύπιστο, τι εννοεί η κυβέρνηση, άλλα και τα άλλα κόμματα, που θέλουν να κυβερνήσουν, με την αξιολόγηση. Ο κ. Κυριτσόπουλος είναι προφανές ότι έχει αξιολογηθεί ήδη ως ικανός, αφού καταφέρνει να περιορίσει στο ελάχιστο τις δαπάνες του κράτους για τη παιδεία. Τα ίδια κριτήρια θα ισχύσουν και για όλες τις αξιολογήσεις που ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τα μνημόνια δεν τελείωσαν. Η κυβέρνηση και τα στελέχη της εκπαίδευσης συνεχίζουν το μακάβριο έργο της διάλυσης της παιδείας. Και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους. Μέχρι να γίνουν όλα τα σχολεία, σχολεία της αγοράς, όπως έχει σχεδιάσει ο ΟΟΣΑ και οι εταίροι τη κυβέρνησης.
Μόνο ο αγώνας του λαού, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών μπορεί να τους σταματήσει.
Συντονιζόμαστε και συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου