Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ειχε προτρέξει ο Πάγκαλος!! "ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός!!"

Προκλητικός, ανιστόρητος και τουλάχιστον ημιμαθής ο άνθρωπος που άλλοτε ηγούνταν της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος Φαίνεται πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αντέχει την περιθωριοποίηση από το λαό και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών δηλώσεων. Ο άνθρωπος που ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στην κρίση των Ιμίων, με τα γνωστά αποτελέσματα και τις παραινέσεις του να πεταχτεί η ελληνική σημαία στη θάλασσα, ο άνθρωπος που έπαιξε το δικό του ρόλο στα δραματικά γεγονότα με τον Οτσαλάν, έχει το θράσος να προκαλεί το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού με ανιστόρητες μπούρδες.
Αυτός ο «τεράστιος» πολιτικός εγκέφαλος με την τόσο σπουδαία πολιτική καριέρα και τις αμέτρητες επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική, εκτός του ότι αρνήθηκε την ιστορική ύπαρξη Ελλήνων στα χρόνια του Φιλίππου Β', έβγαλε "Αλβανό" τον Μέγα Αλέξανδρο και την μητέρα του Ολυμπιάδα, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους Αλβανούς να τον… διεκδικήσουν για δικό τους.
«Αν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει τον Μέγα Αλέξανδρο αυτοί είναι οι Αλβανοί γιατί η μάνα του ήταν από την Ιλλυρία» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος που επαναλαμβάνουμε πως επί εποχής ΠΑΣΟΚ ηγούνταν της ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής.
Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν είναι αδέρφια μας και πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο και να μην βάζει βέτο για ένταξή του σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε..
Ο κ. Πάγκαλος λοιπόν ή είναι άσχετος ή απλώς ψεύδεται… Διότι ανέφερε ψευδώς πως η Ολυμπιάδα καταγόταν δήθεν από την Ιλλυρία, ενώ είναι γνωστό ότι γεννήθηκε το 373 π.Χ. στην πόλη Πασσαρώνα της Ηπείρου, στο χωριό Μεγάλο Γαρδίκι του Νομού Ιωαννίνων, που ήταν η πρωτεύουσα των Μολοσσών και του Βασιλιά Νεοπτολέμου Β΄, ο οποίος ήταν και ο πατέρας της, καταγόμενος με τη σειρά του από τον Νεοπτόλεμο, τον γιο του Αχιλλέα, τον οποίο είχε σαν πρότυπό του αργότερα ο Αλέξανδρος.
Άλλοι πάλι λένε πως ο τόπος γεννήσεως της πανέμορφης Ηπειρώτισσας Πριγκίπισσας Μυρτάλης (μετέπειτα Ολυμπιάδας λόγω Ολυμπιακής Νίκης του Φιλίππου Β΄) ήταν η Άρτα (Απόστολος Κ. Γκισδαβίδης) και άλλοι το Όρραον Γοργόμυλου Πρεβέζης, όπως αναφέρει αναλυτικά ο Σαράντος Καργάκος στο βιβλίο του "Ολυμπιάδα".
Είναι όμως ευνόητο ότι η κόρη του βασιλιά των Μολοσσών, πρέπει να γεννήθηκε στα ανάκτορα του βασιλιά, που ήταν φυσικά στην πρωτεύουσα του βασιλείου και η πρωτεύουσα εκείνη ήταν η Πασσαρώνα!
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλες οι παραπάνω απόψεις δείχνουν ξεκάθαρα ως τόπο γέννησης και καταγωγής της Ολυμπιάδας, την ελληνικότατη Ήπειρο!
Όμως ο Πάγκαλος, θέλει την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατάγεται από την Ιλλυρία, ώστε να την αλβανοποιήσει, για να αλβανοποιήσει με τη σειρά του και τον Αλέξανδρο.
Τελικά, είναι απλά ημιμαθής; είναι ανιστόρητος; είναι απλά προκλητικός; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Πάγκαλος είναι επικίνδυνος και κάποιος πρέπει να τον μαζέψει… Ο ελληνικός λαός πάντως τον έχει θέσει στο περιθώριο εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου