Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

2 Χρόνια Ν.Δ. - Τι λένε Κεδίκογλου, Χατζηγιαννάκης και Μαρκόπουλος (ακούστε)


Δύο χρόνια συμπλήρωσε στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.


Δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο παραμένει ένα υψηλό ποσοστό που απαντά «Κανένας» στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να διαχειριστεί δύο κρίσεις. Το προσφυγικό και την απειλή της ασφάλειας που προκάλεσαν τα γεγονότα στον Έβρο και την πανδημία.

Το ερώτημα είναι όταν θα επανέλθει η χώρα σε κανονικότητα – στην μετά covid εποχή – αν θα παρουσιάσει την ίδια ανθεκτικότητα το κυβερνών κόμμα, οπότε θα έχει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, και της οικονομίας.

Πολιτικά πρόσωπα της Εύβοιας, μίλησαν στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.


Ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις τόνισε «Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες μιας συγκεκριμένης περιόδου, όταν –όμως– είναι αλλεπάλληλες, γιατί η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει από το 2018, τότε οι αλλεπάλληλες φωτογραφίες γίνονται ταινία. Επίσης, αν ρωτήσετε τους πολίτες θα διαπιστώσετε, ότι εμπιστεύονται και προσδοκούν μόνο από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο μέσο της θητείας τους υπολείπονταν δημοκοπικά».

Επιπλέον, ο κ.Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών, λέγοντας «Το πρωτεύον είναι να πειστούν οι σκεπτικιστές ότι η μόνη ασπίδα, ο μόνος τρόπος να θωρακίσουμε την κοινωνία και την οικονομία μας είναι οι εμβολιασμοί. Η Ελλάδα αποδεδειγμένα έχει το καλύτερο σύστημα εμβολιασμών σε σύγκριση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν «ψεκασμένες» φωνές που επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο που επιλέγει τα social media, όπου διοχετεύονται ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες και όχι τις αντικειμενικές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης. Θα έπρεπε να υπάρχει καθολική συμπαράταξη στο μέτωπο υπέρ των εμβολιασμών και όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίρνει το ρίσκο για συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, εξαιρώντας, βέβαια, το ΚΙΝΑΛ που στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στο ζήτημα».

Αυστηρός στην κριτική του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, υποστηρίζοντας πως η πραγματική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προγραμματική συνδιάσκεψη, που αποτελεί το βήμα για να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμικά στους πολίτες, με προτάσεις και σχέδιο να πείσει, ότι μπορεί να τις υλοποιήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το βλέμμα του στην τοπική αυτοδιοίκηση και ξεκινάει άμεσα έναν σχεδιασμό κινήσεων και επαφών με πρόσωπα, που θα στηρίξει στις επόμενες εκλογές.

Ο πρώην Υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε πως το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο, ενώ απέκλεισε αιφνιδιασμό πρόωρων εκλογών μέσα στο 2021, εφόσον η πανδημία είναι ακόμα εδώ.

Ο κ.Μαρκόπουλος απάντησε και για τα δικά του σχέδια, επισημαίνοντας πως έχει αποφασίσει να παραμείνει στην πολιτική, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για κάθοδο του στις περιφερειακές εκλογές, ενώ δήλωσε σε όλους τους τόνους πως δεν έχει και δεν θέλει να έχει καμία σχέση και επαφή με το Μαξίμου. «Δεν έχω υπάρξει συμπλήρωμα ποτέ και ούτε προτίθεμαι να γίνω για κανέναν».

Ακούστε τι είπαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου