Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Περιβαλλοντικό φεστιβάλ στη Χαλκίδα


Περιβαλλοντικό φεστιβάλ στη Χαλκίδα με αρκετούς ομιλητές και προβολές με βασικό άξονα την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.


Το νησί μας έχει πολλά άλυτα προβλήματα διαχρονικά και πολλά νέα προβλήματα που προστίθενται συστηματικά.
Οι κάτοικοι του νησιού έχουν υποχρέωση να παραδώσουν ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές που περνάει μέσα από ένα καθαρό περιβάλλον που θα δώσει στους επόμενους το δικαίωμα στην επιβίωση.
Σας περιμένουμε από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη, 2/3/4 Αυγούστου, για να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε: ακολουθεί το πρόγραμμα:

Δευτέρα:
19:30 - Διαδρομές στην Ευβοική Φύση:
Παρουσίαση των σημαντικότερων βουνών και δασών της Εύβοιας - Οι επιλογές των μονοπατιών και των διαδρομών όλο το χρόνο για τους επισκέπτες, Η συντήρηση και διάνοιξη των μονοπατιών από τον ΕΟΣ Χαλκίδας. Συνδέοντας ξανά τα χωριά με τις πεζοπορικές διαδρομές και τους μουλαρόδρομους όπως παλιά.
Πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας - Μπαλτάς Αναστάσιος.


20:30 - “Οι Ανοιχτές πληγές της Εύβοιας”
Εισαγωγή - Παρουσίαση των περιβαλλοντικών προβλημάτων του νησιού διαχρονικά - από τον πρόεδρο του ΕΟΣ Χαλκίδας - Μπαλτά Αναστάσιο.
Φραντζής Νικόλαος πρ. γραμματέας του συλλόγου "Ταναΐς" -
Σουφλέρης Δημήτρης πρόεδρος του συλλόγου Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης- Εξασθενές Χρώμιο

Δρ Κωνσταντίνος Πεχλιβάνογλου Γεωλόγος Ωκεανογράφος MSc, PhD
Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας -
"Ανθρώπινες επεμβάσεις στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της Εύβοιας και οι επιπτώσεις τους"

συζήτηση για το θέμα

22:00 προβολή Toxic Crisis του Όμηρου Ευαγγελινού (2012)
Το ντοκιμαντέρ "TOXIC CRISIS" είναι μια ματία στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Ελλάδας που κρύβονται από την υπερβολική έκθεση της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Τρίτη:
19:30 - Που το πάτε το παιδί: Παιδί και Φύση
Παρουσίαση με θέμα το παιδί και τη Φύση, τα οφέλη από την επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον. Παρουσίαση των υλικών ρουχισμού και μεταφοράς για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, από βρέφη μέχρι νηπιακή ηλικία.
Μπαλτάς Αναστάσιος - πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας.

20:30 - Τα ορια της φιλοσοφίας και οι περιβαλλοντικές επιστήμες.
30 λεπτά εισαγωγή - Abdulrazak Abdulla (Α. ΑΜΠΝΤΟΥΛΛΑ) Ph.d. ΦΥΣΙΚΗΣ Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ.Τα όρια της φιλοσοφίας και οι περιβαλλοντικές επιστήμες.

30 λεπτά - Σουφλέρης Δημήτρης - πρόεδρος Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης - Το φυσικό περιβάλλον στο αστικό τοπίο.

30 λεπτά - Περιβαλλοντολόγος - Φωτορύπανση.

συζήτηση για το θέμα
22:00 προβολή “Κiss the ground” 2020
Το Kiss the Ground είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται ο Woody Harrelson, ρίχνει φως σε μια «νέα, παλιά προσέγγιση» στη γεωργία που ονομάζεται «αναγεννητική γεωργία» που έχει τη δυνατότητα να εξισορροπήσει το κλίμα μας, να αναπληρώσει τις τεράστιες προμήθειες νερού και να τροφοδοτήσει τον κόσμο.

Tετάρτη:
19:30 - Περιαστικά μονοπάτια της Χαλκίδας
Οι διαδρομές στη πόλη της Χαλκίδας παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και δίνουν μια διαφορετική αντίληψη για την ιστορία της πόλης.
Μπαλτάς Αναστάσιος - πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας

20:00 - Αναρρίχηση - εισαγωγή.
Εισαγωγή στο άθλημα της αναρρίχησης, οι επιλογές στη πόλη της Χαλκίδας και στις κοντινές περιοχές στην Εύβοια.
Ρούσαλης Γεώργιος - Αντιπρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας & έφορος αγωνιστικής ομάδας
Ανδρέου Κων/νος - έφορος ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΣ Χαλκίδας.

20:30 - Μύθοι & Αλήθειες - Αιολικές Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις.
Μπαλτάς Αναστάσιος - πρόεδρος ΕΟΣ Χαλκίδας.
Βασίλης Λύκος - βιολόγος και διδάκτορας περιβαλλοντολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Νασίμ Αλάτρας - Σκηνοθέτης - δημοσιογράφος και αρθρογράφος

συζήτηση για το θέμα
22:00 προβολή “Ο Ασκός του Αιόλου” Νασίμ Αλατράς
Το ντοκιμαντέρ, που είναι το αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων δύο χρόνων επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, αποκαλύπτει μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,
Για τον ΕΟΣ Χαλκίδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου