CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα: Πρώτα τα Ιόνια Νησιά, ουραγός η περιφέρεια Στερεάς! (δείτε)


Στην Αττική το 51% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση - Δείτε τα ποσοστά της πορείας των εμβολιασμών στις 13 περιφέρειες - Πού εντοπίζονται οι απρόθυμοι για εμβολιασμό - Ποιες περιφέρειες προηγούνται στην ολοκλήρωση των εμβολιασμών

Ο πίνακας που αποτυπώνει την εικόνα της πορείας του εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των 13 περιφερειών της χώρας.


Με βάση τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Στα Ιόνια νησιά το 47% του πληθυσμού έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44% του πληθυσμού.

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων καταγράφεται στην Στερεά Ελλάδα, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί μόνο το 31% του πληθυσμού. Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού είναι επίσης χαμηλά με μόλις το 32% του πληθυσμού να είναι καλυμμένο από τη νόσο Covid με εμβόλιο.


Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι στην Αττική το 51% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση, γεγονός ενθαρρυντικό.

«Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη. Να σας ευχαριστήσω και πάλι για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Καλούμαστε τώρα να κάνουμε το ένα παραπάνω βήμα για να φτάσουμε ως χώρα στον εθνικό στόχο των ποσοστών εμβολιασμού τα οποία λίγο-πολύ σας είναι γνωστά πια. Να επαναλάβω ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Ο κάθε πολίτης μπορεί πολύ γρήγορα να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο επιθυμεί, καθώς το ζήτημα, το οποίο μας ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες να μην έχουμε αρκετά εμβόλια, έχει πια ουσιαστικά αντιμετωπιστεί» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δείτε τα ποσοστά εμβολιασμών ανά Περιφέρεια:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου