Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μελέτη Ληλαντίου: "Ο Κελαιδίτης ..κρεμάει στα μανταλάκια Σπανό και Τεχνικές Υπηρεσίες για ..απάτη!! (δείτε)


Με μία δήλωση (αραγε γιατί;) ο Γιώργος Κελαιδίτης "ομολογεί την ..απάτη με την μελέτη του Λήλαντα" και "εκθέτει τον Σπανό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες Εύβοιας"!!


Κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων μας για "μαιμού μελέτη" εντελώς ανεπίκαιρη με βάσει τα νέα δεδομένα μετά την θεομηνία της ΘΑΛΕΙΑ και τα όσα έγιναν στο Δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες να ..."μαζεύουν αρον -άρον την μαιμουδομελέτη" ο Αντιπεριφερειάρχης αισθάνθηκε(;) την ανάγκη να πάρει αποστάσεις από τις επιλογές Σπανού-Κηλίφη.

Με μιά δήλωση "αποκάλυψε την απάτη και το μέγεθος της"!!

Δείτε τι λέει για την μελέτη....

"Σε ότι αφορά τη σύμβαση για τη μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Λήλαντα ποταμού, αυτή αποτελεί μια παλαιότερη σύμβαση η οποία έχει κλείσει, παραδίδεται και δεν δύναται να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πρόσφατη πλημμύρα καθώς το οικονομικό της αντικείμενο έχει εξαντληθεί.  

Η δαπάνη επικαιροποίησης της μελέτης θα καλυφθεί μέσα από τα υποέργα που εντάχθηκαν για την αντιπλημμυρική προστασία του Λήλαντα ποταμού και θα συμπεριλαμβάνει νέα τοπογραφική αποτύπωση, υδραυλική μελέτη και προτεινόμενα τεχνικά έργα.  Η διάρκεια ολοκλήρωσης της δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους τρεις μήνες."

Τί λέει δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης; Οτι "αυτό που στείλαμε στον Δήμο Και την Αποκεντρωμένη για εκφραση γνώμης και εγκριση ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ως σύμβαση ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ"!!

Προφανώς ΑΥΤΟ το γνώριζαν πολύ πριν την στείλουν ως ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ στους φορείς που προαναφέραμε, και ο Σπανός ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ!!

Στο ..."κόλπο" και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελενα Βάκα που είχε στά χέρια της την "υποτιθέμενη μελέτη" τουλάχιστον ένα μήνα πριν το επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώς είχε δεί με τους συνεργάτες της ότι "δεν υπήρχε καμμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα οπως έχουν δημιουργηθεί από τις πλημύρες εως σήμερα" όμως αντί να την επιστρέψει ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στην Περιφέρεια την εισήγαγε ως θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο και αν δεν υπήρχαν οι αποκαλύψεις μας ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ, και ΚΟΡΟΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ"!!

ΔΕΙΤΕ το έγγραφο του Κηλίφη που λέει οτι "είχε την μαιμουδομελέτη ένα μήνα πριν"...








Ομως "ηξεις-αφίξεις" ηταν και η απάντηση του Γεν. Δντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας κου Παπαναστασίου που οταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: 

"Κοιτάξτε, αφορούσε.. είναι γεγονός πράγματι ότι πήραμε μία παλιά μελέτη η οποία έπρεπε να επικαιροποιηθεί και η επικαιροποίηση αυτή εχει ήδη ξεκινήσει.
Προφανώς τα στοιχεία που υποβλήθηκαν δεν είναι τα τελικά μετά και τις πλημμύρες του Αυγούστου του ’20.
Θα ζητήσω εξηγήσεις από την τεχνική υπηρεσία, αν όχι η ίδια να υποβάλλει κάποιες επιπλέον επεξηγήσεις τι ακριβώς ισχύει στο συγκεκριμένο.
Πάντως είναι θέμα ότι η επικαιροποίηση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει, απλώς για να σωθεί η μελέτη αυτή η οριοθέτηση πρέπει να πάει στην Αποκεντρωμένη, πρέπει να πάρει και περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, πιθανών κάπου εκεί να προσπαθήσανε να σώσουν την περιβαλλοντική αδειοδότηση της παλιάς μελέτης συνδυάζοντας με την καινούργια για να είναι πιο εύκολη ή γρήγορη η έναρξη των εργασιών. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω υπηρεσιακά."

(δείτε όλη την συζήτηση στην οικονομική εδώ https://www.eviatoday.news/2021/07/blog-post_16.html )

Ο Σπανός ακόμη ...κρύβεται!!!!

Αναμένονται όμως οι ..εξηγήσεις.....

Ακούστε την συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο οπου "αποκαλύπτεται" κατα την αντιπαράθεση η Βάκα ως ...συμέτοχη στο "κόλπο" της Περιφέρειας, και προσπαθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου