Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Δόμνα Μιχαηλίδου: "Στο επίκεντρο μπαίνουν οι ανάγκες των παιδιών" (ακούστε)


Το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών έως 4 ετών παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε δημόσια ανοικτή διαβούλευση στην πλατφόρμα paidi.gov.gr.


Η Υφυπουργός μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής, «που είναι καθαρά παιδοκεντρικό και σκοπό έχει να μετατρέψει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε έναν μηχανισμό ουσιαστικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών».

Η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι, πέρα από το κτιριολογικό και τη στελέχωση των δομών, στο επίκεντρο μπαίνουν οι ανάγκες των παιδιών.

«Εξασφαλίσαμε τους πόρους για την υλοποίηση του σχεδίου μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε ένα πολύ αναλυτικό πλάνο, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην πρώιμη παρέμβαση, στην ανάπτυξη ενός δικτύου μεντόρων που θα είναι σε επικοινωνία με τους βρεφονηπιαγωγούς» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, προσθέτοντας επίσης ότι προτείνεται η σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης.

Στόχος του νέου πλαισίου, είναι η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Κεντρικοί άξονες είναι, η ανάπτυξη, καθοδήγηση και βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία.

Αποτελεί μία καίρια παρέμβαση, ρυθμιστικού χαρακτήρα, για το ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών. Είναι επίσης, η πρώτη φορά, που μπαίνουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των παιδιών και όχι αποκλειστικά το κτιριολογικό και η στελέχωση των δομών.

Ακούστε την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου