Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ζητούσε 10.000 ευρώ για να μην βγάλει στη... φόρα προσωπικά δεδομένα!

Δικογραφία σχηματίστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηςΑστυνομίας, σε βάρος 28χρονης για υπόθεση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα και εκβίαση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μίας γυναίκας σε βάρος της 28χρονης Ελληνίδας, για παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων και για εκβίαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 28χρονη αφού απέκτησε παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τόσο της καταγγέλουσας όσο και του πρώην συντρόφου της, στη συνέχεια προώθησε τα αρχεία αυτά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους, απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η καταγγέλουσα πρόσθεσε ότι δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άτομο που της ζητούσε να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να μη διαρρεύσει τα ψηφιακά αρχεία.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες (08-04-2015) πρωινές ώρες, έρευνα στην οικία της 28χρονης, σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου