Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε περιοχές του Αλιβερίου Ευβοίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες (26-04-2015) το απόγευμα σε περιοχές του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

 Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν έρευνα σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 55χρονης, στον χώρο αποσκευών του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι η 55χρονη είχε προμηθευτεί τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων από τον 31χρονο, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (83) λαθραία πακέτα τσιγάρων.  

Οι ανωτέρω ποσότητες πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.


Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου